Finančno odvisna od partnerja

Pozdravljeni Imam partnerja s katerim sva skupaj 20 let. Skupaj imava 2 otroka. Vendar najina zveza je hladna kot da sploh nebi bila skupaj. Odnos je do mene ima kot da sem poden. Nimam več moči tako živeti. Razmišljala sem že da bi ga zapustila vendar zaradi financ se mi nebi izšlo. Namreč sem že leto in pol v bolniški in imam nizek dohodek.
Kaj mi svetujete?

Spoštovani,

zelo rada bi vam dala kak praktičen napotek, vendar ste svojo situacijo opisali zelo splošno. Koliko ste stari, koliko sta stara otroka, imata s partnerjem kako skupno premoženje, kaj točno so okoliščine vaše bolniške in še marsikaj bi bilo dobro vedeti, preden lahko pričakujete bolj konkreten odgovor.

Z gotovostjo lahko rečem samo to, da tega, da »se vam ne bi izšlo«, ne mislite čisto resno, sicer ne bi pisali na forum. Verjamem pa, da ste razpoloženjsko v slabi koži, saj leto in pol bolniške z nizkimi prihodki in v slabem partnerskem odnosu bi načelo moralo vsakega človeka.

Izhod torej gotovo obstaja. Če želite, napišite o sebi kaj več. Če pa se bojite, da bi s tem preveč razkrili, kdo ste, me lahko pokličete. Pogovor je brezplačen.

Lepo pozdravljeni,

Jana Lavtižar, spec. ZDT, zakonska in družinska terapevtka [email protected] 040/523-787 www.janalavtizar.com

Materjalizem ni ljubezen, tudi na življenje dveh otrok vpliva, da vztrajate v odnosu, kjer nikdar ni bilo ljubezni, zgolj finance. Raje sem samska celi life, kot taki partner – ker se cenim.

Pocajtaj se in ga zapusti. Bolna si, ker napačno razmišljaš inse ne podpiraš. Preberi knjigo Življenje je Tvoje od Louis L. Hay. Založba Iskanja. Notri piše, kako si z napačnim mišljenjem povzročamo bolezni. Prepospravi hišo. Pojdi na svež zrak, globoko dihaj. Dvigni si vrednost, mogoče se bo partner začel drugače obnašat. Preberi Čiščenje nereda in feng šui. Kareen Kingston. Ukvarjaj se sama s sabo. Preberi kakšen kuhinjski recept, kaj novega skuhaj. Pomij okba. Večkrat se stuširaj, športaj.