Fimoza

Pozdravljeni,

imam sina starega dve leti in pediatrinja je na zadnjem rednem pregledu omenila moznost operacije zaradi fimoze pri treh letih. Ce po pravici povem, ne bi rada izpostavila sina operaciji, raztegovanje kozice pa tudi ni tako zelo nedolzno (lahko se navsezadnje zgodi, da potem ne gre vec nazaj, kar, kolikor razumem, zahteva takojsnjo kirursko intervencijo).

Na internetu sem prebrala, da v tujini to zelo uspesno zdravijo z steroidnimi mazili. Ali je to tudi pri nas praksa? Ce ni, ali bi se morda vseeno dalo dogovoriti za to obliko zdravljenja?

Hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Jaz bi ostal kar pri raztegovanju ali operaciji. Pri raztegovanju ni potrebno takoj kožice spraviti čez glavico, ker to ni bistvo raztegovanja. Potezajte jo do sredine glavice, pri tem namažite s kako mastno kremo… Če ne bo uspeha, je zagotovo triletniku tako operacijo laže prenesti kot spono aktivnemu. Tudi brazgotine so manj opazne in moteče.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close