Fimoza?

Spoštovani!
Kožice ne morem potegniti čez glavico spolnega uda. Če sem prav podučen, naj bi torej šlo za fimozo. Nameravam sicer k urologu, še prej pa bi vam rad postavil nekaj vprašanj. Spolni odnosi niso boleči, tudi pri prodiranju v nožnico ni težav. Kljub temu se mi dozdeva, da je glavica preveč “mlahava”, saj jo pač prekriva kožica. Tako pri ejakulaciji ne pride do pravega izbrizga, saj je potisna sila pač manjša. Ali je mogoče, da je zato tudi količina ejakulata manjša? Ker si z dekletom želiva otroka, me zanima, če bi bila ta “hiba” lahko razlog, da ne pride do spočetja? Ali so po vašem mnenju preiskave glede (ne)plodnosti sploh smiselne, dokler se operativno ne odpravi zoženje prepucija? Ali se tovrstno “obrezovanje” opravlja ambulantno? Glede na to, da bi ta poseg rad opravil čimprej, bi bilo verjetno najbolje, da se odločim za samoplačniško ustanovo. Zato bi vas prosil, da mi priporočite specialista, ki v Ljubljani ali na Dolenjskem opravlja urološko zasebno prakso, ali vsaj, kje bi lahko našel seznam tovrstnih specialistov. Telefonski imenik verjetno ni najboljša varianta za iskanje ustreznih zdravnikov, kajne?!
Za odgovor se vam lepo zahvaljujem!

Spoštovani!

Če kožica ni popolnoma zraščena in lahko urinirate, potem je tudi dovolj prostora za izliv in količina ejakulata ni povezana s fimozo. Glede neplodnosti se boste torej morali obrniti na ginekologa, ki se ukvarja s temi vprašanji. Neplodnost se nekako ugotavlja pri paru na podlagi dve leti trajajočih rednih spolnih odnosov brez zaščite in z namenom zanositve.

Za operacijo fimoze vam ni potrebno iskati urologa, saj to naredijo na vsakem kirurškem oddelku. Bolj kot hitrost operacije, se morate zavedati, da boste po operaciji kar nekaj časa okrevali in spolni odnosi lahko celo do enega meseca zaradi otekline, bolečine ipd. mogoče ne bodo možni ali pa zelo boleči.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Najprej lep pozdrav !
Kot sem lahko prebral je bilo o fimozi že veliko napisanega, torej bi kar prešel k vprašanjem.
Najprej me zanima, če pojav fimoze povzroča ranice na sami glavici penisa, zaradi preozke kožice. Včasih opazim majhne krvave podkožne lise na glavici.
Sam sicer spravim kožico relativno enostavno čez glavico, vendarle pa je vsaj delno preozka. Bolečine niso prehude, so pa neprijene, včasih tudi med spolnim odnosom.
Načeloma bi se rad problema znebil brez operacije, če pa to ne bo mogoče, pa se bom vsekakor odločil za operacijo.

S spoštovanjem.

M

Spoštovani!

Ranice so verjetno glivična okužba, ki povzroča tak izgled in jo je treba zdraviti z ustreznim mazilom, ki ga boste dobili pri zdravniku.

Kožica je elastična in jo je velikokrat moč raztegniti z vztrajnim raztezanjem oziroma potezanjem čez glavico. Pomaga tudi malo mazila.

Lep pozdrav!

Janko Kernsik

Spoštovani!

Ranice so verjetno glivična okužba, ki povzroča tak izgled in jo je treba zdraviti z ustreznim mazilom, ki ga boste dobili pri zdravniku.

Kožica je elastična in jo je velikokrat moč raztegniti z vztrajnim raztezanjem oziroma potezanjem čez glavico. Pomaga tudi malo mazila.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Ali mi lahko svetujete kakšno mazilo za zdravljenje teh ranic in za pomoč pri raztezanju kožice, v mislih sem imel mazilo, ki je na voljo brez recepta.

Lepo pozdravljeni.

M

Spoštovani!

Za glivice ne bo šlo brez recepta, drugače pa je v redu vsaka nevtralna krema.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close