fimoza

Spoštovani. Prosim za vaše mnenje: sin ima že od majhnega zelo ozko kožico. Z vztrajnostjo smo dosegli, da gre zdaj kar z lahkoto čez glavico – fantek si jo lahko potegne sam. Prosim, povejte mi: ali je to zaenkrat dovolj in se bo ostalo odluščilo kasneje? Na operacijo oz. obrezanje ga nisem želela dati. Ali ga moram ponovno peljati k zdravniku, da mu potegne kožico do konca? Fantek je zelo prestrašen in ne pusti, da se mu lulija kdo dotakne. Hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani!

Dosegli ste ogromno. Redno naj se umiva z zavihano kožico. Pri tem si pomagajte tudi s kakšno kremo, da je bolj gladko. Ne vem, o katerih zarastlinah govorite. Na spodnjem delu je normalno “zarastlina” med vrhom glavice in kožico.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Se opravičujem, ampak ne pišem o zarastlinah. Res pa je, da mu kožica ne gre do konca, ker ne pusti, da se mu kdo lulija dotakne. Na spodnjem delu pa je res vrh glavice in kožica zaraščena (če sem prav razumela pediatra, je frenulum prekratek). Hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Če ste že doslej uspeli kožico toliko raztegniti, se bo najbrž z leti popolnoma dovolj raztegnila, prav taku se bo mogoče raztegnil tudi frenulum, ali pa se bo ob odnosih v odrasli dobi enkrat delno raztrgal in problem bo rešen, tako da ga lahko odložite za nekaj let.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close