Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Fimo masa – katere barve??

Fimo masa – katere barve??

Oprostite moji nevednosti, ampak zanima me, katere barve se uporabljajo za barvanje fimo mase, kje se dobijo in kaj za en lak se uporabi za prelakiranje gotovega izdelka?

Za same ideje bom vsekakor uporabila iskalnik, tokrat pa potrebujem čisto konkreten, kratek odgovor, zato mi ne zamerite 😉

lp in hvala

Fimo masa se ne barva, ker je že v različnih barvah.Za lakiranje obstaja poseben lak za fimo, eni pa lakiramo kar z navadnim akrilnim lakom – npr. Tessarol.

Najlepša hvala, mi je kar nerodno, ker res nimam pojma. Sem mislila, da je samo bela. Hčerka bi ustvarjala, mama pa ne ve…

Grem pogledat v primerno trgovino 😉

nova
Uredništvo priporoča

Da ne misliš ti slučajno das mase? Fimo ni za otroke.
Das masa je pa v beli in rjavi barvi. Barva se pa z akrilnimi barvami.

Ja akrilne barve pa so barve na vodni osnovi, torej tudi tempera barve

odvisno od starosti otroka… če je še majhna ji ne dajej fimo mase, raje DAS maso – ta se dobi v beli barvi ter barvi terrakota (rjavo-rdeča)… kupiš jo lahko npr. v mercatorju
če slučajno ne veš, DAS masa se suši na zraku (okrog 24ur)!

fimo je pa v večih barvah (fimo SOFT je boljši od CLASSIKA, ker je zelo mehkejši, lažje se gnete, oblikuje!), izbira barv je VELIKA!
to samo pregneteš, oblikuješ ter spečeš na 130 stopinj pol urce… res pa ni za otroke mlajše primeren!!
Kupiš ga lahko v hobby trgovinah, če imaš v bližini kak Art, Prometej, Antud in podobno ti svetujem da greš kar tja in rečeš kaj in za koga rabiš… mogoče ti dajo celo kako x idejo!

upam, da sem bila v pomoč!

LEPO USTVARJEJTA… punčka in mami 🙂

aha, še tole… jaz fimo lakiram prav z lakom, ki je za fimo malo – kupila sem v Antusu!
drugače pa se baje lahko tud z nitro lakom (nitro v primeru, da gre za kak nakit in kej podobnega)… ker če pobravaš s tessarol akril lakom (na vodni osnovi) se prijema, lepi na kožo!

Ok hvala

New Report

Close