fiksni zobni aparat za odrasle
Pozdravljeni!
Tudi sama se odločam za zobni aparat in iščem ustreznega ortodonta v Mariboru. Ima kdo izkušnje z dr. Rastkom Zorec?
Imam pa par vprašanj za Špelo5.
Kakšen je način plačevanja pri dr. Šijanec Kebrič? Vse v enem znesku ali plačilo po obrokih? Kako je s predračunom? Je odstopanje veliko ali se dejansko držijo dogovora?
Hvala za odgovore!
Lep pozdrav
Živjo Joži.
Tudi sama bom dobila aparat prihodnji mesec. Zaradi prostorske stiske v čeljusti, mi mora zobozdravnica odstraniti še en zob, in sicer štirico zgoraj. Ker seveda nočem predolgo tavati naokoli z ljuknjo med zobmi, sva se z ortodontom dogovorila takole: pridem v ordinacijo zjutraj, tam mi nalepijo zvezdice (vendar mi še ne da žice skozi), potem grem pa do zobozdravnice, ki mi izpuli zob. Nato sem en dan doma in se zopet vrnem k ortodontu, da mi napelje še žico. Mislim ,da je to kar idealno.
Lp
ravno končujem z ortodontsko terapijo, in po mojem se cena razlikuje gleda na zdravljenje kar je odvisno od vsakega posameznika od stanja njegovih zob. Jaz sem odštel lani 2800eur za zgornjo in spodnjo čeljust z vsemi menjavami loka. Je pa res da pri meni so samo malenkosti in pa ugriz je bilo za popravit kar sem nosim gumice na trojkah. lp
Živijo!
No, zanimivo se mi zdi, da ti bo ortodont tako hitro po puljenju dal aparat. Ali ne bo rana takrat še boleča?
Me pa zanima, kako dolga je bila v tvojem primeru čakalna doba za puljenje zoba. Upam, da če poveš, da je to zato, da dobiš fiksnega, da te hitro naročijo in da ni treba čakati nekaj mesecev, da prideš na vrsto.
Kako je bilo pri tebi, da si lahko tako uskladila namestitev aparata in puljenje?
Tudi mnenja drugih na tem forumu me zanimajo.
Lp
Pozdravljen azzkikr in ostali, ki že imate izkušnje s fiksnim aparatom!
Kaj menite, ko oseba dobi fiksni aparat ali celo oba aparata, ali je dobro prvi dan vzeti dopust? Zanima me tudi glede čiščenja, zasledila sem, da je potrebno aparat (in zobe seveda) čistiti po vsaki jedi. Ne znam si predstavljati, da bi v službi po malici morala čistiti aparat ali npr. če si nekje na obisku. Kakšne so vaše izkušnje in nasveti glede tega.
Zelo vam bom hvaležna za odgovore.
Lp
Vprašanje, če to bo ortodont sploh namestil oba loka naenkrat, meni je najprej zgornjega, čez kakšne 3 tedne pa še spodnjega, predvsem zaradi neprijetnosti v prvih dneh.
No, sicer je res, da je potrebno aparat čistiti zelo redno, vendar ni pa to ni potrebno po vsakem grižljaju. Velikokrat mi takoj po jedi najbolj pomaga “žvrkanje” vode na WCju. Jaz ga temeljito sčistim vsako jutro in vsak večer, poskusim si umiti zobe tudi čim hitreje po kavi. Dostikrat si sščetkam zobe tudi po kosilu, vendar iskreno povedano ne vsak dan. Moj ortodont mi je svetoval tudi redno žvečenje žvečilk (povzročijo slinjenje, to pa dvigne PH v ustih). Na delovnem mestu pazi le na kakšno “solato” med breketi! 🙂 🙂
eja00 pri dr. Hermanu je možno plačilo na 16 obrokov, višino obroka določiš sama. Od prvega pregleda do namestitve je pri meni trajalo dober mesec.
Joži: evo, dobila žico tudi na zgornjem loku takoj drugi dan po puljenju in ni bilo boleče, ko je žico montiral.. Se mi zdi to super, da sem bila le en dan “brez zoba”. Sem pa pri privat zobozdravnici, tako da se je dalo dogovorit.
Pozdravljeni!
Pred parimi dnevi so mi namontirali fiksni aparat (zvezdice). Še vedno pa imam problem pri hrani, saj me vsakokrat ko ugriznem v hrano dobesedno zabolijo in zaskelijo celotna usta tako da sem samo na jogurtih in pudingih. Je to normalno in se stanje kasneje umiri?
Hvala za odgovore in lep nasmeh še naprej:)