Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Fibroadenomi

Fibroadenomi

Pozdravljeni.

Letos sem končala z zdravljenjem hormonsko odvisnim rakom HER2 pozitivnim. Ohranitvena operacija in ena bezgavka pozitivna. Imela KT, biološko, obsevanje desne dojke in prejemam Femaro. Imam pa veliko benignih tumorjev v desni dojki. Sedaj na MR na levi strani našli še en tumor 5 krat 4 mm benigen. Ker si seveda ne želim čez sistemsko zdravljenje vas prosim za mnenje. Moj onkolog me je napotil na državni program Doro, da mi naredijo punkcijo. Prosim vas za mnenje.

V desni dojki na mestu tipnega tumorja je videti hipoehogen, ostro omejen tumor, velikosti 21 x 10 mm, brez dinamike v primerjavi s starimi izvidi. Tumor ima sonografske benigne znaþilnosti. Nad njim je videti še en manjši 5 x 2 mm proti zgornjem zunanjem kvadrantu. V spodnjem notranjem kvadrantu je videti en manjši hipoehogen, horizontalno položen solidni tumor, ultrazvoþnih znaþilnosti fibroadenoma, velikosti 7 x 4 mm ter na meji spodnjih kvadrantov so vidni še trije manjši tumorji, podobnih sonografskih znaþilnosti, 4 x 2 mm, 4 x 3 mm in 9 x 6 mm. Ostali deli dojke so b.p.

Lepo pozdravljeni,

na vprašanja, ki jih imate in dvome, lahko odgovori le zdravnik, ki bo opravil pregled dojke. Vse kar vas zanima v zvezi s tumorji, ki so vidni v dojki, vprašajte njega, saj bo imel največ informacij na razpolago, da vam pravilno odgovori. Če gre res za fibroadenome, je zelo malo možnosti, da bi se spremenili v maligne tumorje.

Srčno upam, da bodo vsi tumorju benigni, da se boste lažje posvetila zdravljenju ostalih zdravstvenih težav. Vse dobro vam želim,

New Report

Close