Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Feritin

Feritin

Živjo punce,

verjetno nas je tu večina takšnih, ki imamo težave z zanositvijo. Danes sem naletela na nekaj zanimivega…. Nekaj časa sem že slabokrvna, težave imam z nizkim feritinom in že nekaj časa iščem informacije v zvezi z nizkim feritinom (to je zaloga železa), danes mi je prikapljalo, da bi morda nizek feritin in neplodnost lahko bila povezana.

Velja omeniti tudi tole – tudi če je vrednost hemoglobina OK, je lahko vrednost feritina precej nizka. In še, referenčne vrednosti so od 7 do 283. Velik razpon, kajne? V tujini omenjajo, da naj bi vrednosti feritina pod 50 povzročale težave z zanositvijo.

Predlagam, da še same raziščete zadevo, ker nimam časa za kaj več. Če odkrijete kaj zanimivega pa le objavite.

Guglajte pod pojmi: low ferritin infertility, ferritin fertility

https://www.google.si/#q=ferritin+infertility

http://www.alternativemedicine.com/health/ask-doctor/ask-doctor-dos-and-donts-enhancing-fertility

• Be sure your iron levels are adequate. A blood test (a ferritin level combined with an iron level and iron binding capacity) will tell you this. Although a ferritin level of 9 shows you have enough iron to prevent anemia, you can be infertile with ferritin levels that are less than 40 ng per ml. In a study of women with infertility who had ferritin levels less than 40, half of them quickly became pregnant when put on iron supplements.

• Get your thyroid levels checked. Even if they test within the normal range, if you have a tendency to be constipated, intolerant to cold, have dry skin or thinning hair, and your temperature hovers around 98.2 degrees or less, there’s a good chance that your thyroid is slightly underactive.

Nočem dajati lažnega upanja, ampak nimam srca, da bi tole obdržala zase. Morda pa kateri ta informacija vendarle pomaga.

Hmm… zanimivo, da ni odziva…

Je katera preučila zadevo?

Veste, kakšne so vrednosti vašega hemoglobina, železa in feritina?

Pozdravljena,
jaz sem enkrat malo gledala in zasledila, da pokojni imunolog DR.Beer je v enem svojem članku omenjal ta feritin da ima vlogo pri vgnezditvi….zato ga je potrebno preveriti in omenjal je tudi NK (killer cell) endometrija, ki pa pri nas ni mogoče preveriti. Skratka napisal je , da vedno obstaja razlog zakaj težava pri zanositvi samo najti ga je potrebno.

Če se malo več ukvarjaš s športom, ga daš preveriti, če si kronično anemičen, tudi. No, spadam v obe skupini in pri meni feritin nikoli ni bil pod 50, serumsko železo je bilo pod 1, feritin pa še vedno ok. No, med postopki so bili vsi izvidi odlični, pa ni nič pomagalo.

In kje se lahko ta feritin preveri, npr v Adrialabu? Sem v postopku in od nekdaj imam premalo železa.

LenčkaM, meni napotnico običajno da kar osebni zdravnik, testirajo pa na polikliniki, običajno grem kar v ZD, pa oni pošljejo epruvetko dalje. Nekaj časa traja, da dobiš izvid.

New Report

Close