Spoštovani,

sem v 22. tednu nosečnosti, že v začetku nosečnosti sem si samoplačniško dala preveriti feritin, ki je bil najprej v mejah normale (39 ug/L), čez dva meseca, ko sem ga preverila ponovno, pa je bil kljub temu, da sem v tem času pričela z jemanjem sirupa Super železo od Valensa (https://valens.si/izdelek/super-zelezo/), za več kot polovico nižji (18 ug/L). Ko sem to povedala svoji ginekologinji, mi je priporočila, da pričnem z jemanjem tablet FerroBio (https://ferrobio.si/#o-izdelku) in to kar dve na dan, namesto eno kot je v navodilih. Jemljem jih že več kot en mesec in ko sem danes imela morfologijo sem ginekologinjo vprašala, ali bova kaj preverili nivo feritina, pa mi je odgovorila, da šele proti koncu nosečnosti. Sedaj pa me malo skrbi, da ne bi predozirala, kaj menite, bi se šla ponovno samoplačniško testirati ali naj zmanjšam odmerek na 1 tabletko dnevno? Ali ni bojazni, da bi kakorkoli škodovalo, če nadaljujem z dvema tabletoma?

Vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav.

Tanja

Spoštovani,

ne razumem, zakaj uporabljate nefarmacetske pripravke z železom, če pa na recept lahko dobite ustrezne 80mg tabletke Tardiferona, ki je vsaj terapija, kot se spodobi. Sicer pa se s peroralnimi pripravke železa ne da predozirati, ker se vsrka le toliko, kot zmorejo prenašalci za železo.


New Report

Close