Najdi forum

fenestracija

Naslednji teden sem naročena za fenestracijo zgornje trojke (zob 23) ki mi raste pod kožo. Zanima me kaksne so bolečine po tem posegu in če mi lahko bolje opišete ta poseg?

hvala

Špela

Spoštovana Špela,

pri posegu boste dobili lokalno anestezijo, ki bo omrtvila operiran predel. Kirurg bo odmaknil dlesen, odstranil morebitno kost, ki zob prekriva in zob osvobodil do te mere, da bo lahko izrastel. Prost zob se nato lahko ponovno prekrije z dlesnijo (zaprta fenestracija) ali pa se dlesen obreže in kirurg zob zgolj pokrije s posebno maso, ortodont pa nanj nato prilepi poseben gumbek (odprta fenestracija).

lep pozdrav in najlepša hvala za zgornji odgovor,

zelo bi me še zanimalo, kakšna hrana se je v času po fenestraciji in kakšne so bolečine po tem posegu.

hvala Špela

Lep pozdrav

Danes mineva en teden po fenestraciji zoba 23 in ekstrahaciji mlečnega zoba 62 na kliničnem oddelku za maksilofacialno in oralno kirurgijo.

Rada bi povedala da je poseg potekal brez zapletov. Pa tudi bolečine niso bile tako hude, kot sem pričakovala.Sicer sem imela malo slab občutek v ustih ampak se je dalo preživeti.

»Posebna zahvala dr.dent.med. Dimetu Sapudzhiev, ki je med posegom poslušal moje krike.«

Hvala za objavo

Spoštovana Špela,

po posegu se priporoča hladna hrana in pijača, prav tako se nekaj dni svetuje bolj mehko prehrano.
Bolečine so zmerne oz. odvisne od težavnosti posega, vendar se jih lahko povsem omili z analgetiki.

Lep pozdrav

Po fenestraciji sem dobila resorbilne šive, zanima me koliko časa traja da šivi odpadejo?
Hvala za odgovor

Spoštovana užaljenka,

resorbilni šivi odpadejo v enem mesecu. Če vas zelo motijo, vam jih lahko odstrani osebni zobozdravnik po enem tednu.

Zanima me cena fenestracije zoba, oz., če to mogoče krije zavarovalnica?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

glede na to, da sprašujete o ceni fenestracije predvidevam, da ste starejši od 18 let. Po tem letu storitev ni plačljiva s strani zdravstvene zavarovalnice. Glede cene bi bilo morda primerno, da pokličete spec. kirurge, ki to storitev izvajajo. Cene so si lahko precej različne.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent Draga 1, IG pri Ljubljani tel. 040 934 000

New Report

Close