Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Febrilno stanje po LPSC miomektomiji?

Febrilno stanje po LPSC miomektomiji?

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem imela operacijo miomov na zunanjem delu maternice. Po operaciji sem bila 3.dan odpuščena domov, saj naj bi bilo vse uredu. Kmalu pa so se začele pojavljati bolečine in vročina. Imela sem hudo vnetje in bila ponovno laparoskopsko operirana, da so mi iz trebušne stene in uterusa izpraznili gnoj. Zanima me, zaradi česa lahko pride do takšnega vnetja in ali to lahko vpliva na mojo zanositev? Stara sem 26 let in si želim čimprej zanositi.Prosim vas še, če mi lahko pojasnite, kaj pomeni CRP in kako visok mora biti, da je človek v življenjski nevarnosti?
Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem.

Spoštovani,

gnojno vnetje je znak, da je med operacijo očitno prišlo do infekcije. Od kod in po kateri poti je do nje prišlo pa je težko reči, če se ob ponovni operaciji temu ne posveti dodatna pozornost, recimo, da bi se vzeli mikrobiološki brisi in bi se preverilo, za katero bakterijo gre. Pri tem lahko najdemo bakterije, ki so značilne bolj za kožo ali bolj za črevesje ali za nožnico ali povsem nekaj četrtega ipd. in iz tega bi se lahko sklepalo ali je bilo kaj narobe pri operaciji ali pa je šlo preprosto za notranjo selitev bakterije, ki je naključna in proti kateri nimamo ustreznih preventivnih ukrepov. Sicer pa je CRP (C-rekatini protein) le znak aktivacije sistema vnetja, ki je značilen pri bakterijskem vdoru v telo in iz gole številke ne moremo sklepati na ogroženost. Dokler vrednost raste ali je stabilno visoka, infekcije nimamo pod nadzorom, ko prične upadati pa vemo, da smo “na zeleni veji”.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close