Najdi forum

Pozdravljeni !

Zanima me kakšne izkušnje imate kaj z “kurilci maščob” pri hujšanju. Na trgu je tega veliko in se ne znajdem – učinkovitost, stranski učinki……

Vsaka info dobrodošla.
lp

Luka,

Uporablja se predvsem L-Carnitin kot glavna sestavina v običajnih fat burnerjih… neželenih stranskih učinkov ob uporabi predpisanih odmerkov ni. L-Carnitin je celo koristen, predvsem za srce… Da bi na dolgo in široko o tem pisal nimam časa…

Zelo razširjena sta izdelka firme Twinlab… Diet Fuel (rdeči) ali pa Ripped Fuel. Gre za zelo močne fat burnerje, z preverjenim in zagotovljenim delovanjem. Ni jih moč več dobiti v prosti prodaji, ker se je letos zakon na tem področju zaostil in določene idelke Slovenska zakonodaja po novem tretira kot zdravilo in ne več kot dodatek k prehrani… tako je bilo doslej.

V ZDA, so na primer v prosti prodaji… pri nas pa ne. Imata pa ta izdelka tudi neželene stranske učinke… kratkoročne učinke. Vsi stranski učinki so ti napisani na embalaži, tudi kdo tega naj ne bi jemal itd.

Pri Diet Fuel in Ripped Fuel je problem to da dviguje pritisk in srčni utrip… in v slabo prezračenih prostorih, ljudeh s srčno okvaro, že naravno visokim pulsom in pritiskom je seveda takoj jasno, da za njih ne pride v poštev. So pa seveda še druge stvari… dolgoročnih stranskih učinkov pa nima, neželeni učinki prenehajo ko ga nehaš jemati.

Omenjena izdelka sta naravni verziji (iz naravnih extraktov) , drugače najbolj razširjenega sredstva za izgubo maščob (kljub temu, da gre za poživilo)… takoimenovan ECA paket – Ephedrin, Coffein, Aspirin.

L-Carnitin ni sporen… lahko ga uporablja vsak, ostalo kar sem omenjal… pa je na listi prepovedanih preparatov. Športnik, npr… bi če vzame efedrin, pa to ugotovijo bil takoj diskvalificiran.

Saj zato je enkrat en naš telovadec, ko je jemal kapljice za nos… te pa so vsebovale tudi efedrin, bil pogojno diskvalificiran za 3 mesece.

Če koga kaj posebej zanima, naj vpraša… prej kot k uporabi nedovoljenih sredstev, pa bom vsakega opozarjal na njihove stranske učinke… nisem tukaj zato da bi promoviral doping ampak zdrav način življenja. Jemanje nedovoljenih sredstev pa to ni…

LP,
Goran

Js sem enkrat že uporabila fat burner Twinlabov Diet Fuel brez efedrina in moram priznat, da je kar učinkovit. Vsebuje L-Cartinin in kofein (guarana extract) in še nekaj primesi. Ne vem sicer kako je sedaj s temi izdelki, saj aprila tega leta si lahk dobil pri nas obe različici (z efedrinom in brez).

Z dvema tabletama pred telovadbo oziroma pred obrokom sem izgubila 3 kg v štirinajstih dneh brez omejevanja prehrane. Je pa res, da ni priporočljiv za ljudi z visokim krvnim pritiskom, diabetikom in tistim preobčutljivim za kofein. Na začetku sem čutila stranske učinke, ki so se odražali kot nenaden obliv toplote, to je pa tudi vse. (zato pa moraš začet samo z eno tableto, da se privadiš) Slabost je tudi v tem, da nisem smela pit kave, ker bi se lahko predozirala.
Za L-kartinin je pa znanstveno dokazano, da olajša prehod maščobe v energijo, ne vem točno kk že gre, ker sem brala v neki medicinski reviji pred parimi meseci.

Menda pa pomaga tudi, če pred treningom spiješ kavo brez sladkorja in mleka.

Najboljše pa je, da imaš voljo in se potrudiš ter treniraš, omejiš prehrano in ne posegaš po sumljivih dodatkih.(vitamini in minerali pridejo v poštev…)

V Ameriki pa res lahk dobiš sve i svašta. Take tablete majo tud, da lahk ješ vse kar ti srce poželi, pa vseeno hujšaš :)). Zato pa je večina debela…

Upam, da sem ti kaj pomagala… papa

nova
Uredništvo priporoča

Ali te zadeve pomagajo tudi pri izgorevanju celulita? Ali te fat burnerje lahko uživaš tudi če se ne ukvarjaš s telesno aktivnostjo? In na kakšen principu sploh delujejo – grobo, okvirno?

Taša,

Celulit je maščoba… in fat burner ne izbira kateero maščobo bo pokuril. Je pa malo težje pokurit celulit kot pa ostalo maščobo… saj da se, ampak hitrih in vnebovpijočih rezultatov ne pričakuj.

Fat burner, zaužiješ ponavadi 30min pred fizično aktivnostjo. Če misliš, da ti bo fat burner pomabal hujšati brez treninga, potem mečeš denar stran. Fat burner mobilizira maščobo, da lažje pride do mesta porabe. Saj ne gre za kakšno čudežno sredstvo… na treningu pač pokuriš malo več maščobe.

Drugače pa je z sredstvi, ki sem jih tudi omenil v prejšnjem odgovoru… tista kurijo maščobe tudi brez treninga, s treningom pa še toliko bolj.

LP,
Goran

Vse te preparate je možno dobiti samo še na recept ali se jih lahko dobi še kako drugače?

Alja,

Ne ti preparati niso na recept, niti prej niso bili. Ene izvedenke teh dodatkov, k prehrani se če maš srečo še da dobit v kakšni trgovini s tovrstno prehrano, tiste res učinkovite pa so morali umakniti s polic, ker se je spremenil slovenski zakon na tem področju in je sedaj vse tolko bolj strogo.

No saj ta petek 31.8… grem v eno teh trgovin, pa se bom točno pozanimal, kaj vse še imajo… in kaj več ne.

LP,
Goran

Lep pozdrav!
Slišal sem, da najučinkovitejše kurimo maščobe z aerobno vadbo in sicer na 60 – 70% max. srčnega utripa 30 – 45 minut.
Zanima me, če to drži in ali je kurjenje maščob učinkovitejše, če poleg uporabljamo še ”fat burnerje” (diet fuel, znamke twinlab in podobno).
Hvala
Domen

Domen,

Omenjeni fat burnerji so zelo učinkoviti, saj o tem sem že pisal… poglej starejše odgovore.

Glede treninga… če boš treniral pri omenjenem pulsu, dovolj redno in pogosto… lahko že brez fat burnerjev pričakuješ rezultate.

LP,
Goran

Glavni sestavini ‘tapravih’ fatburnerjev so efedrin, kafein. Efedrin stimulira ‘termo-genezo’ – torej poveca pretvarjanje zauzitih kalorij v neizkorisceno toploto in je s tem najpomembnejsi del fat-burnerja. Kafein pa deluje, kar se tice samo hujsanja, tako, da mobilizira mascobne rezerve in ohranja glikogen. Kombinacija deluje sinergisticno. To je cisto na grobo. Preverjena kolicina primerna za hujsanje je 20mg efedrina + 200mg kafeina. Dodajanje aspirina k tej kombinaciji (cca 75mg) blokira nekatere hormone, ki zelijo uravnati povecano telesno temperaturo in s tem zmanjsujejo termo-genezo. Na crnem trgu se navadno prodajajo 50mg tabletke efedrina in 100mg tabletke kafeina. Taksna kombinacija je pretiravanje – preverjeno. Hujsanje in doping sta dve razlicni stvari. Najvecji efekt dosezes ce eno uro pred relativno dolgotrajnim in srednje-nizko intenzivnim aerobnim treningom (min. 45 min pri 70%-75% max. srcnega utripa) zauzijes tale fat-burner. Ker kafein deluje diureticno je nujno piti cim vec vode. Kafein tudi transportira kalcijj v misice (tudi zaradi tega se poveca fizicna moc, btw.) torej je potreba po kalciju tudi vecja – nasploh se ze samo zaradi diureticnega ucinka poveca potreba po mineralih. Kaksen dober multi-vitaminsko-mineralni pripravek bi bil zelo koristen, ce ne celo nujen. L-carnitin proti efedrinu in kafeinu doprinese zelo malo, ce sploh kaj – tudi preverjeno. Hidroksi-citricna kislina, ki je v Diet-Fuelu od TwinLaba je se najbolj koristna od vseh dodanih snovi saj povzroci, da se ogljikovi hidrati raje transportirajo v misicne celice in ne v mascobne … Efedrin deluje tudi anabolicno, kar je pri hujsanju koristno saj s tem ohranja misicno maso. To je vse … tako zelo na grobo in na kratko 🙂

Mimogrede je preverjeno tudi to, da kava vsebuje snovi, ki negirajo tiste lastnosti kafeina, ki so pomembne za hujsanje. Kafein je diuretik in predvsem to povzroci izgubo teze ob rednem pitju mocne kave. Kafein sam po sebi nima termicnega ucinka in samo s kafeinom se ne da ucinkovito shujsati.

j00re,

Zelo lepo povedano.

LP,
Goran

Mene pa zanima kje se da dobiti Twinlabov Diet Fuel?

Sandra,

Vcasih se ga je dalo dobiti v prosti prodaji, sedaj ga v trgovinah ne smejo vec prodajati, ker po novih zakonih ne ustreza normam za dodatke k prehrani. V EU pa ustreza. Lahko ga narocis preko interneta ali kupis cez mejo. Sam ga lahko dobim v trgovini… ker me poznam kar nekaj direktorjev teh trgovin, vendar obicajen obiskovalec ga ne bo dobil. Niti vitamin C… npr. 1000mg ne mores dobiti vec v trgovinah z dodatki k prehrani (razen ce te poznajo v trgovini), ker po novem ni ustrezen za deklaricijo kot dodatek k prehrani. Saj ti pravim, pozanimaj se ce ti ga lahko kdo nabavi, ali ga kupi cez mejo, internet pa je tako vsemogoc.

LP,
Goran

Objava čaka odobritev

New Report

Close