Fant mi dolguje denar

Spoštovani,

Fant mi že dlje časa dolguje denar. Gre za nekaj tisočakov, ki sem mu jih posodila za poslovne priložnosti. Že večkrat sem mu rekla, da je zdaj pa že čas, da poračunava, ker je to začelo vplivati tudi na najin odnos, saj se cela situacija vleče že nekaj let in vmes zapravlja za svoje stvari, mene pa vedno pusti čakat. Včasih mi nekaj malega vrne, potem smo pa spet na istem. In to je bistvo problema. Ne sam denar.

Prišla sem do točke, ko se mi zdi, da sem do njega izgubila tudi čustva. Počutim se izkoriščena. Da moram “prosit” za svoj denar, namesto da bi bil on hvaležen, da sem mu toliko zaupala in pomagala. In ker ve, da se najin odnos krha zaradi tega, pa mu to očitno ne prižge alarma in ne da pospeška, da bi uredil situacijo.

Ne vem več… nisem oseba, ki bi mi denar toliko pomenil. Ne želim pa bit v partnerstvu, kjer se me tako izkorišča in dela samo po svoji volji.

Kaj vi mislite o tem?

Spoštovani Finance in ljubezen,

lahko vas razumem in tudi sama bi bila na vašem mestu jezna in nestrpna, saj se vam dogaja krivica in se res lahko počutite izkoriščani in ogoljufani.

Ne vem kako jasno in odločno mu dajete vedeti, da želite svoj denar nazaj, kolikokrat ga s tem vprašanjem soočite in poveste kako se vi počutite in kaj takšno njegovo ravnanje pomeni za vas in vajin odnos. Domnevam, da morda težje pridete do svoje jeze in jo izrazite kot odločnost in da vas zato morda sploh še ne jemlje resno (oz. je njemu takšen način verjetno zelo domač in poznan…), Predlagam, da začnete sami sebe (in svoj denar in čustva ter odnose) jemati zelo resno in da vztrajate pri vaši zahtevi za vračilo vašega denarja, razmislite pa tudi o tem kaj vam takšen partnerjev odnos do denarja in vas pomeni in če ste pripravljeni živeti s tem… Morda se bo potrebno soočiti tudi s svojim zgodnjim obdobjem razvoja in družinsko situacijo, da boste morda lažje prišli do svojih občutkov jeze in jim zaupali ter lažje postopali v skladu z njimi.

Vse dobro vam želim.

Jerneja Dimec Bratina, spec.zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka NOVO UPANJE, individualne,zakonske in družinske terapije in izobraževanje, Goriška cesta 17 5270 Ajdovščina 030/235 117 [email protected] www.novoupanje.si Facebook: https://www.facebook.com/terapije.novo.upanje/

iz izkusenj vem katera zenska moskemu posoja denar boljse da ga takoj zapusti ker jo samo izkorisca

Če hočeš pokvariti odnose, vpleti denar in jih sigurno. Na žalost

Si kar ne predstavljam, meni se to še ni zgodilo. Verjetno zato, ker sem čist preveč stroga glede takšnih stvari in vem, da bi v tej situaciji kot si ti sedaj, fantu vzela določene njegove stvari in jih prodala ter si tako poplačala njegove dolgove. Sej vem, to bi bilo konec odnosa, ki ga bo tako ali tako konec, edino dolžan ti še vedno bo, če ne boš sama ukrepala.
Tole ujčkanje in prošnje pač pri nekaterih ljudeh ne delujejo.


Včasih je pa to super in priporočljivo. In treba to storiti čimprej z neko razumljivo vsoto.Takoj se pokaže s kom maš opravka za naprej!. Verjemi test deluje. Govnači se takoj izdajo.

New Report

Close