Hay sem dekle, ki bi rado fanta do tega pripravilo, da bi opustil kajenje. Vem, da je to zelo težko, vendar bi vsaj rada poskusila. Sama poskusim te pa te kak cigaret, sam sem prepričana da kajenje zame ni. Zaradi tega bi fanta tudi rada odvadla kajenje. Nagovarjam ga, ampak on vedno reče tak al tak bom umrl. KAKO GA NAJ PREPRIČAM, DA KAJENJE NI DOBRO!

Dokler on sam ne bo prisel do spoznanja, da mu kajenje skoduje, do takrat prav nic ne bo naredil za to, da bi prenehal kaditi. Bolj ga boste vi prepricevali kako mu kajenje skoduje, bolj bo on branil svojo “pozicijo”, da mu ne skoduje in da lahko preneha takrat kadar zeli. Do spoznanja, da mu kajenje skoduje pa mu lahko pomagate s tem, da se z njim pogovarjate. Povprasajte ga o tem kaj mu kajenje prinasa, kako se ob tem pocuti, kaj ga pri kajenju skrbi, v kaksnih situacijah si prizge cigaret..Lahko mu pomagate pri raziskovanju situacij v katerih seze po cigaretah in kaj mu cigarete prinasajo. Potem pa poskusajta najti kako bi to kar mu cigarete “prinasajo” dosegel tudi brez cigareta. Pri tem pa se morate ves cas zavedati, da mora odlocitev o spremembi oziroma o prenehanju kajenja sprejeti on sam, saj bo sele takrat pripravljen kaj storiti, da bo opustil kajenje. Obicajno prenehamo s kajenjem, ko se pokazejo tudi negativne posledice kajenja: skoda na zdravju, grozen vonj, ljudje nas stalno opozarjajo naj prenehamo….Kljub vsemu nadaljujte z opozarjanjem in mu odkrito povejte, da vas to moti.
Ce nas ima kdo rad, se bo potrudil, da bo za drugega naredil vse, da bi se ta ob njem dobro pocutil.
Jana Hrovat

Po 20-tih letih sem prvič opustil kajenje.Zato svetujem tvojem fantu,naj se vzdrži
vsaj en teden brez cigarete. Če mu bo to uspelo,bo po tem vsak dan lažje.
Sam že ne kadim 4 mesece.Z vsakim dnem je boljše invem da se splača po-
truditi.jana Hrovat je pisal/pisala:
>
> Dokler on sam ne bo prisel do spoznanja, da mu kajenje
> skoduje, do takrat prav nic ne bo naredil za to, da bi
> prenehal kaditi. Bolj ga boste vi prepricevali kako mu
> kajenje skoduje, bolj bo on branil svojo “pozicijo”, da mu ne
> skoduje in da lahko preneha takrat kadar zeli. Do spoznanja,
> da mu kajenje skoduje pa mu lahko pomagate s tem, da se z
> njim pogovarjate. Povprasajte ga o tem kaj mu kajenje
> prinasa, kako se ob tem pocuti, kaj ga pri kajenju skrbi, v
> kaksnih situacijah si prizge cigaret..Lahko mu pomagate pri
> raziskovanju situacij v katerih seze po cigaretah in kaj mu
> cigarete prinasajo. Potem pa poskusajta najti kako bi to kar
> mu cigarete “prinasajo” dosegel tudi brez cigareta. Pri tem
> pa se morate ves cas zavedati, da mora odlocitev o spremembi
> oziroma o prenehanju kajenja sprejeti on sam, saj bo sele
> takrat pripravljen kaj storiti, da bo opustil kajenje.
> Obicajno prenehamo s kajenjem, ko se pokazejo tudi negativne
> posledice kajenja: skoda na zdravju, grozen vonj, ljudje nas
> stalno opozarjajo naj prenehamo….Kljub vsemu nadaljujte z
> opozarjanjem in mu odkrito povejte, da vas to moti.
> Ce nas ima kdo rad, se bo potrudil, da bo za drugega naredil
> vse, da bi se ta ob njem dobro pocutil.
> Jana Hrovat

Kadil sem deset let. Sam sem se odločil, da ob določeni prelomnici v mojem življenju neham. Ta je zadnji! In je bil. Če fant nima osebne volje mu ni pomoči. Če te ima rad bo nekaj storil tudi zate. Zakaj bi pa morala celo življene lizati pepelnik?Si mu to dolžna? Mar ni nartavneje ne kaditi? Postavi mu pogoj. Ne dovoli si biti pepelnik!

Tim, se strinjam s teboj kar se tiče same volje, ki jo človek potrebuje da odneha. Pa vendar si dokazal, da ste bivši kadilci nato najbolj za****** nekadilci. Nevem pa kaj ima ljubezen pri vsem tem? Če partner ne more (noče) nehati ga ne moreš v to “prisiliti”. To je stvar samega človeka in njegovega karakterja. Torej, po tej logiki te partner ne mara in ga boš enostavno odslovil? Najbolj mi gre pa na živce ko bivši kadilci šimfate čez kadilce že kar v exstreme. Kako lahko rečeš “Zakaj bi pa morala celo življene lizati pepelnik?Si mu to dolžna? ne dovoli si bit pepelnik”? Sej ne rečem, da ni prav, da se bojujes za svoj prav. Samo ni mi jasno kako to lahko ti rečeš. Ali si bil sam teh 10 let ko si kadil ali si temu primerno svoji punci govoril “Ne bit z menoj in ne me imeti rada in ne biti moj pepelnik, raje me pusti!”? ne verjamem.. no samo to sem imel za pripomnit.

Kar se tiče pa njegove volje da odneha je pa to njegova stvar. Podpora je vsekakor več kot dobrodošla vendar pa take stvari človeku ne moremo vsiliti, ne moremo ga prisiliti da neha kaditi če on sam noče. Mogoče bo to spoznal ko bo žal že prepozno .. ali pa tudi ne.

Neznanec

Jaz se totalno strinjam s teboj!!
Imaš prav!

Lep pozdrav
Manja

New Report

Close