Fant hoče motor, jaz pa se bojim

Zdravo,
fant hoče kupiti motor. Jaz sem pa izrecno proti temu, saj se bojim, da bi se ponesrečil. Vsak dan je toliko mrtvih motoristov, ali pa huje poškodovanih. Saj njemu zaupam, da bi previdno vozil, ampak koliko je neprevidnih voznikov, ki ga lahko zbijejo, pa naj bo on še tako previden! Ali pa mu zdrsne ipd. Videla sem preveč motorističnih nesreč, da bi lahko mirno gledala kako kupi motor in se z njim vozači naokoli.
Kaj naresti? Kako mu dopovedati, da si ne želim, da kupi motor, pa da mu s tem tega ne bi prepovedala? Saj veste, kar je prepovedano je še slajše, zato moram najti drug način. Prosim za nasvete. Hvala.

Spoštovani,

predlagam, da se o tem s partnerjem iskreno pogovarjate s ciljem, da sprejmeta kompromis. In ne z edinim ciljem, da uveljavite svojo željo. Pogovarjajta se o tem kaj vas skrbi in koliko je vožnja motorja dejansko tvegana. To da je vsak dan ne vem koliko mrtvih motoristov seveda ne drži. Res je, da so motoristi statstično gledano v prometu bolj ogrožen kot npr. vozniki avtomobilov. Ampak po drugi strani je življenje sestavljeno in številnih tveganj. Tako, da jaz zadeve ne vidim črno-belo, ampak nekaj o čemur se lahko pogovarjata. Imejte v mislih, da mediji namenoma rišejo življenje nevarno in neprestano nizajo trgične novice. To je čisto preprosta psihološka manipulacija z bralci z namenom večjega zaslužka. Življenje v mnogih aspektih ni tako, kot ga slikajo mediji.

Zanimivo je, da omenite možnost, da bi mu nakup prepovedali. Zdaj, prepovedati mu tehnično gledano ne morete, saj sta oba odrasla svobodna človeka. Razen, če je partner v odnosu do vas sprejel psihološko otroško/podrejeno vlogo in bi sprejel prepoved. Lahko pa seveda postavite pogoj: jaz ali motor. To pa je vaša pravica, vendar običajno tak način ni preveč dobrodejen za vezo. Ko pravite, da morate najti kak drug način, na vem, če ste imeli v mislih manipulacijo. Tudi to je seveda možnost, ampak pri temu jaz ne bi svetoval.

Sem nanizal nekaj misli. Vi ocenite, če vam kaj od tega pride prav. Za bolj konkreten nasvet bi potreboval več informacij. Številni pari varno uživajo v vožnji in potovanjih z motorjem. Lahko bi pa nekdo čutil tako močan strah ob misli, na motor, da sta možna le dva izhoda. Ali se partner, ki si želi motor, v dobrobit partnerja, ki se motorja borja boji, le temu odpove. Ali pa partner, ki se boji, svoj strah razreši in v dobrobit partneja sprejme določeno tveganje.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

_____________________ mag. Uroš Drčić transakcijski analitik - psihoterapevt m: 031 336 452 e: [email protected] url: [url]http://www.revitacenter.si[/url]

Če sta zelo povezana, mu že tvoji pomisleki dajo misliti in bo zato previdnejši. Moj partner je tudi motorist, jaz nisem neka navdušenka, občasno greva kam skupaj z motorjem. In ja, včasih vozi tako, da mi zbuja nelagodje, k čemur verjetno vsaj malo prispeva to, da jaz ne znam voziti motorja in nimam občutka, kaj je še varno.
Pri izbiri motorja človek ne sme precenjevati svojih sposobnosti, med vožnjo pa ne tvegati po nepotrebnem in se zanašati na prednost. Pa imeti je treba kupček na strani za kazni 🙂

Osebno nisem ne za prepovedi ne za manipuliranje v zvezi, lahko mu pa na nežen način poveš, kako se počutiš in kaj se ti podi po glavi.

Kupil ga je, zadaj pa ne morem mimo tega. Težko mi je ker imam občutek da me ne razume in ne razume mojih strahov. Zdijo se mu neumni. Kako gre lahko tako razmerje naprej, če pa ne spoštuje mojih misli in strahov. Se mi zdi da je problem prerasel v nekaj več kot samo nezadovoljstvo s partnerjevim nakupom motorja.


Zdravo
Sem motorist že od 14 leta če štejemo tudi mopede se pravi lepih 24 let. Prevozil kae nekaj evrope in velik del balkana pa tudi košček Afrike. Nekako sem računal preko 250.000km. V kolikor se zavedaš navrnosti na cesti in se v to smer izobražuješ (vsako leto so tudi brezplačne delavnice varne vožnje) sem mnenja, da je motorizem povsem varna zadeva. seveda pa nikoli ne veš kdaj padeš doma po stopnicah in si zlomiš tilnik ali pa ti nekdo zavije na tvoj pas pa si lahko tudi v avtu in bo samo sreča, da preživiš. Te povabim na eno lepo turistično vožnjo in boš videla, da ni nič hudega.
lp Motorist

Si že bivša? Ali pa boš v kratkem

Ce hoces bit z njem mu pust motor cene te bo na cevl dou

Sama sem navdušenka za motor, mož je motorist.
Meni so bili izleti z motorjem vedno super, je pa res, da se vozim zgolj in samo z možem. Je poklicni šofer in ima za sabo precej več kot milijon kilometrov. Zna predvidevati, oceniti, pa še vedno prideš v situacije ko gre na tesno.
Je svojevrsten užitek, če si na cesti s pametjo. Midva se voziva po omejitvah (dejansko) in to s športnim motorjem. Mogoče vsake toliko preseže le na odcepih, ko je dokaj varno – izven naselja (čeprav ne preveč zaradi srn in drugih živali) in po avtocesti. Za dušo je bilo vedno dirkališče, kjer pa je dal vse od sebe.
Sva videla nekaj nesreč in posledic. Zato je vedno rekel, več je vredno da te varno pripeljem domov in greva naslednji vikend spet kot da vozim po robu kot da je danes zadnjič (ker prevečkrat zato je).