Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Estetsko zobozdravstvo ESTETSKI ZOBOZDRAVNIK – dograjevanje zob (bonding)

ESTETSKI ZOBOZDRAVNIK – dograjevanje zob (bonding)

Že en čas iščem estetskega zobozdravnika v Sloveniji, ki dela kvalitetno dograjevanje (bonding) zob, ter ima možnost predhodnega skeniranja in 3D izris končnega nasmeha.

Rabil bi dograjevanje dvojk in trojk na zgornji čeljusti.

Pregledal sem vse teme že po forumih, vendar so že precej zastarele.

Lepo bi prosil za vašo pomoč.

Čelesnik ali Škorjanc sta med najbolj opevanimi

Pozdravljeni,

 

Lahko komentiram kar se tiče tehnike estetskega dograjevanja zob s kompozitom. Najprej zobozdravnik vzame odtis trenutnega stanja zob  in s pomočjo računalniškega  programa  se pripravi simulacija bodočega izgleda zob na podlagi vaših želja in fizičnih možnosti. Odtis je lahko digitalen (skeniranje zob) ali klasičen (z odtisno maso, ki se potem skenira), to niti ni toliko pomembno, pomembno pa je da vam zobozdravnik pokaže model končnega izgleda zob v programu in da ga lahko skupaj pregledata in korigirata do končne stopnje. Nato sledi najbolj pomembna faza, kjer vam zobozdravnik iz začasnega materiala izdela fizični model v ustnih, brez da bi karkoli posegal v vaše obstoječe stanje zob. Na ta način lahko fizično občutite in vidite kakšen bo vaš končni nasmeh, preverite funkcionalnost in ugriz. Šele ko ste zadovoljni z vsem, se lahko začne z delom.

Vsak zobozdravnik v Sloveniji, ki se ukvarja z estetsko zobozdravstvo verjamem, da dela podobno in bi vam razložil ta postopek preden se lotite dela.

Srečno!

nova
Uredništvo priporoča
Objava čaka odobritev

New Report

Close