Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija enukleacija

enukleacija

Spoštovani,
Moja mama je stara 62 let in je diabetik. Po večkratnih operacijah za Glavkomom na DO je oko zakrvavelo in odmira ter se suši in s tem manjša in vleče notri cel obraz. Drugih težav razen estetskih,solzenja in včasih draženja ni.Zrklo se še premika.
Na levo oko vidi med 10 in 20 %. Tako slab vid ima zaradi zakrvavitev in vstavljenega helija…
Zanima me ali bi lahko sama skrbela za očesno protezo, kako tvegan poseg je to? Kje bi lahko dobili čim več podatkov o očesnih protezah, njihovem vzdrževanju in obnašanju.
Ker ima že napotnico za enokulacijo in ker se ji je zaradi strahu in nevednosti težko odločiti vas prosim za čim več podatkov.
Zanima me tudi ako bi se sami s svojim strokovnim znanjem osebno v podobni situaciji odločili za očesno protezo.
Za odgovor se vam v naprej iskreno zahvaljujem
Mojca

V prvi vrsti je pomembno kakšne so težave in v kolikor so prisotne je sigurno smiselno opraviti kirurški poseg – enukleacijo. Glede očesne proteze lahko rečem, da obstajajo danes zelo dobri materiali in po operaciji pacientom kolikor je meni znano pokažejo in jih naučijo kako ravnati s protezo. Vsekakor pa moram priznati, da gre za kirurški poseg in je najbolje, da se o vseh težavah, ki vas tarejo pogovorite s kirurgom, ki bo opravil poseg.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close