Ali sami doma merite svoje pikice, ali vam jih zmerijo samo pri pregledu? Koliko so veliki vaši enoletniki in kako jih merite, ko so pa tako nemirni?
Nekje sem brala da naj bi imeli eno leto stari otročki pregled, vendar ga midva nimava, ampak se morava javiti šele ko bo star 14 mesecev???

en lep deževni dan

Kaja

Čudno, ponavadi so pregledi pri enem letu in zraven še cepljenje.
Moja deklica je med večjimi, ker so tudi v naši družini sami velikani.
Pri enem letu je imela 82 cm in 11kg. Sedaj ima 13 mesecev.
Lep pozdrav!

Naša lepotička je pri pregledu in cepljenju ob enem letu imela malo manj kot 10kg,velika pa je bila 83cm(je med največjimi enoletniki pri našem pediatru;ha ha!).Sedaj pa je stara 14 mesecev in je prava navihanka,ki kar naprej reglja.

Ola Kaja!

Če tvoja punčka ne hodi v vrtec, potem ni nič nenavadnega, da še ni bila na pregledu pri enem letu in cepljena. To je bolj pomembno zato, da otročke pravočasno cepijo, saj jih v nasprotnem primeru ne vzamejo v vrtec.
Mene je naša zdravnica vprašala kako bo z carstvom in ker sem zaradi ponovne nosečnosti še doma in tako otrok ne gre v organizirano varstvo, me je tudi naročila šele konec oktobra, ko bo Tia stara tudi že skoraj 14 mesecev.
Pa kar brez skrbi! Za to cepljenje je čas do 18. meseca, nekatere cepijo tudi kasneje.
Zmerijo pa ti otroka pri pediatru, seveda pa ga lahko zmeriš tudi sama doma.
Če pa imaš kakršnokoli skrb, pa lahko še vedno pokličeš in vprašaš ali pa se predčasno naročiš, če vidiš da karkoli ne štima.
Po moje ni razloga za skrbi!!
Aja! Tia je imela ob letu 10.700gr in bila velika 78-79 cm.
Srečno in lep dan!
Vallery!

Mi smo imeli pregled pri 1. letu, ker je bilo na vrsti cepljenje za OMR in ga nismo imeli pri 9.mesecu! V posvetovalnici so ga tudi izmerili in seveda stehtali.
Visok je bil 89cm, težek pa 12.200kg!

lp

Aja, ne hodi v vrtec!
Pa da se malo “pohvalimo”: po krivulji rasti in teže, spada med nadpovprečne:)) in se je pediatrinja prav čudila, saj sem jaz kar majhna ( 159 cm) in tudi tata ni velikan!

mislim ne!, kako velike otroke imate, naša pikica je pa tako majhna pri 18m meri 81 cm, težka je pa 10 kg, št. nogice je komaj 19 pa še kar prevelika,
ni nič narobe ker sem jaz tudi med malimi insicer 159cm, ampak je pa ati velik in sem upala da bo vsaj malo po njem pa ni, sine je tudi med manjšimi in tudi ni po atiju upam da bo v puberteti se kaj spremenilo,
Ej ženske res vam zavidam glede taga, res ste lahko ponosne, čeprav sem jaz tudi

živjo!
mi našega merimo samo na pregledih, ker doma se ne da , ker je tako živahen… mi smo imeli pregled pri enem letu, takrat je imel 10660g in 78 cm.
je v povprečju, kar pa za št. nogice ne bi mogla trditi, trenutno nosi št. 23.
zdaj je star 15m in je po mojem že kar večji, kar vidim po cunjah, težak pa je “po domači tehtnici” tam okoli 12,2 kg…
lp
Pati

Moj fantek ima 13 mesecev in je med manjšimi in pri debeluščkih. Meri 74 cm, tehta pa malo čez 10 kg. Obutev ima pa št. 20. Jaz upam da bo zrastel. Je pa najmanjši v vrtcu, čeprav ne najmlajši.

Doma smo ga merili le enkrat tako, da je stal ob zidu, naredili smo črtico in izmerili višino. Je problem, ker ne stopi ob zid, se ne zravna ampak se zvija in hoče pobegniti 🙂

New Report

Close