Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Endoskopski ultrazvok prebavnh organov

Endoskopski ultrazvok prebavnh organov

Ali ga je katera že opravila? Je boleče? Zanima me še, če ste po opravljeni preiskavi lahko delali, ali ste bili odsotni z dela?

Hvala vam, sem kar malo prestrašena.

Mislim, da pogoltneš kapsulo, ki potuje po prebavnem traktu in posname dogajanje, potem jo izločiš z blatom – kolikor so meni razlagali, ni nič boleče. Ponavadi s tem preverjajo tanko črevo, ki ga drugače (z gastroskopijo) ne morejo.
Zakaj pa te bodo pregledali na tak način?

v naslovu piše endoskopski ULTRAZVOK, kar nima veze s požiranjem kapsule

Na podlagi “čudnih” krvnih izvidov in težkih napadov, so mi ugotovili žolčne kamni z ERP. Tu so opazili, da je nekaj s slinavko narobe, da je “čudna”. Danes so me klicali iz poliklinike, da se moram v petek javit tešča in da bom opravila endoskopski ultrazvok. Nikakor jih pa ne morem priklicati, da bi mi povedali, ali bom sposobna it popoldne v službo, sicer si moram najti nadomestilo v primeru odsotosti oz. povedati šefu prej.
P.

Bila 14 dni nazaj na endonoskopiji oz UZ preb.organov, do slepega črevesja in slepiča. Skozi celo črevesje ti gredo z cevjo na kateri je kamera. Zadeva je zelo boleča-priporočam dopust saj ne boš zdržala po pitju “okusne” tekočine daleč stran od Wc-ja.
Je pa vse odvisno kakšno črevesje imaš. Zaradi CR sem imela vse skupaj zaraščeno in je zato tudi tako zelooooooooooooooo bolelo.
Vedi da je pa boljše to, saj ti vse najdejo, oz. si miren če nimaš nobenih izrastkov….

a ni to kolonoskopija?

Sem ga imela pred 4 leti zaradi žolčnih kamnov. So mi po porodu žolčni kamni zamašili žolčevod in to je povzročilo še vnetje trebušne slinavke. Sem bila hospitalizirana na gastro kliniki in tam so mi opravili endoskopski ultrazvok. Uležeš se na bok, v grlo ti pošpricajo lokalni anestetik, da lažje požreš cev s katero ti gredo po trebušni votlini. Sline ne smeš požirat, sliniš še kot najbolj slinast polž, spahuje se ti zelo in skoz se ti obrača želodec. Niti ni tako zelo bolelo, razen ko so šli v dvanajsternik je bilo grozno. So bili zelo prijazni, če sodeluješ in poslušaš navodila sestre in zdravnika, hitro mine. Mene so pohvalili, da sem bila pridna (pri 32 letih :-))
Mislim, da službo lahko odpišeš, ker jaz nisem bila sposobna nič drugega kot ležat in še tiho moraš biti oz. imaš čisto hrapav glas.

Srečno!

Arja…
…..ups,prav imaš je kolonoskopija

Sem že imela endoskopski pregled. Ni prijetno se pa da vzdržat. Mene so obdržali čez noč v bolnici, za vsak slučaj, če bi ev. prišlo do kakšnih težav. Ki pa jih ni bilo in sem drugo jutro po viziti odšla domov. (Zelo lačna:-))

a ni to ERCP? Ne vem, če žolčnik spada med prebavne organe, se pa do njega pride preko prebavnih organov…
EndoUZ je čisto nekaj drugega!

M

M

Prvič slišim.

Ali je ultrazvok, ali pa endoskopija.

Vem pa da se je nekaj govorilo o utrazvoku črevesja. Potekalo naj bi tako, da bi črevesje rektalno napolnili z vodo in z UZ preko trebušne stene pregledovali črevesje.

Mislim da je bilo vse bolj eksperimentalno.

EERCP pa nima veze z UZ

New Report

Close