Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija EMG IN OPERACIJA

EMG IN OPERACIJA

Pozdravljeni,

pred dvema letoma sem bila na emg obeh rokah in ugotovili so, da imam na desni roki sindrom karpalnega kanala zmerne stopnje, blage abnormnosti prevajanja n.medianusa predvsem senzornega nitja so prisotne tudi levo. Prosim če mi to ”prevedite”.

Zdaj pa imam kontrolo spet emg, potem pa najbrž kirurgija rok, če bo potrebno. Kako pa izgleda ta operacija, je tvegana, kakšno je pa potem zdravljenje in kako dolgo traja? Kako dolgo se pa čaka na operacijo in kje se izvaja? Sem pa z Koroške.

Prosim za vaša mnenja in odgovore.

Prosim, če se s tem vprašanjem obrnete na dr. Leskovška na forumu o plastični kirurgiji, saj se z zdravljenjem sindroma zapestnega prehoda ukvarjajo plastiki.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

Pozdravljeni,

prosim, če mi razložite, ali so s tem izvidom potrjene kakšne degenerativne spremembe 7 živca v vratni hrbtenici, glede na to, da sem pred nekaj leti imela operacijo 5/6 živca. Kaj pa druge nepravilnosti? Kakšno zdravljenje priporočate za težave z vratom in roko?

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

prilagam url slike: https://hmp.me/dmaw

nova
Uredništvo priporoča

Spoštovani!
Izvid je pokazal znake kronične okvare živca C7 desno. Svetujem opraviti MR vratne hrbtenice ter nato kontrola pri ortopedu. Vidni so pa tudi znaki utesnitve medianusa v zapestju, za kar svetujem pregled pri kirurgu plastiku.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close