Ekstrakcija zoba!

Že eno leto mi zobozdravnica zdravi zob ( šestico ), ki se mi vedno zagnoji, ko ga zapre. Pred enim tednom mi je prav tako zateklo celo lice, kot posledica zaprtega kanala v zobu. Kanal so očistili in se je bolečina in oteklina pomirila. Danes pa smo se odločili, da bomo zob izpuknili. Dobila sem 2 inekciji vendar pa sem zob še vedno zelo čutila. Vse okoli njega, lice in jezik je bilo omrtvičeno zob pa sem že ob najmanjšem dotiku čutila. Zobozdravnica je poskušala vseeno zob izpuliti vendar so bile bolečine prehude in nisem mogla vzdržati. Tako sem dobila napotnico za zobnega kirurga. Zdaj pa me zanima kaj bo pri njemu boljše? Kaj on naredi drugače? Puljenja “na živo” enostavno ne morem prenesti in mi ni jasno kaj bo z mano in mojim zobom. Kakšne variante sploh obstajajo?

Spoštovana Lidija,

pri posegu lokalna anestezija ni bila učinkovita zaradi 2 možnih razlogov: bodisi je okolno tkivo preveč vneto in se je anestetik prehitro “izplavil” iz mesta ekstrakcije ali pa anestetik ni bil dobro apliciran.
Kirurg bo poskušal z lokalno anestezijo, možna pa je tudi anestezija v zgornji segment živca, ki omrtviči večjo površino in ni toliko odvisna od stanja obzobnega tkiva.

New Report

Close