Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija EKG, tiscanje v prsih

EKG, tiscanje v prsih

Pozdravljeni,

Nazadnjih 2 ekgjih ni bilo vse cisto bp.

Na prvem sem imela qrs 122, komentar IV condution defect in inferior T wave abnormality is nonspecific. Pulz je bil 61/min.

Na drugem Ekg-ju je bilo vse bp razen nonspecific anomaly T.

Zadnje dni me spika pri srcu, v bistvu je bolecina blaga, malce pekoca, vcasih se sori tudi na desno stran ali nazaj v levo lopatico. Bolecino cutim ob mirovanju. Bolecine so se zacele po prvem ekgju zato sumim, da ima stres prste poleg.

Se vam zdi to kaj nevarnega? Kaj tocno pomeni T wave anomaly brez drugih tezav? Kri je bp, malce povecani trombociti.

Zdravnica mi je za vsak slucaj napisala napotnico za kardiologa. Na zadnje sem ga imela lani, kjer je bilo vse bp razen nepomembnega popiscanja zaklopke in potrjenih extrasistol.

Lep pozdrav,

T

Pozdravljeni!

Ali ste pri zadnjem pregledu pri kardiologu (lani) opravili EKG? Ali so že takrat bile prisotne spremembe, ki jih navajate (motnje prevodnosti -T val) in ali ste tudi takrat imeli kakšne težave/bolečine v prsih?  Veliko je razlogov za navedene spreemembe. Vedno je treba primerjati posnetke EKG med sabo in če je sprememba nastala od zadnjega EKG potem je pregled pri kardiologu pametna ideja. Lahko gre za povsem nenevarno spremembo ali pa je lahko tudi znak, da se kaj dogaja.

“Špikanje” pri srcu ponavadi ni kardiološkega izvora, pekoča bolečina je lahko tudi zaradi refluksne bolezni, lahko pa je tudi kardiološkega izvora. Pregled pri kardiologu in ev. dodatne preiskave so edina prava pot, vse ostalo je lahko samo ugibanje.

 

LP

New Report

Close