Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje Eden je tu čuden. Jaz ali pa moja starša?

Eden je tu čuden. Jaz ali pa moja starša?

Lani sva si z ženo uredila mansardo v hiši mojih staršev. Zamenjal sem tudi kompletno streho, ki je bila dotrajana, kar me je stalo 25.000 eur. Starša se nista ponudila da bi dala kaj zraven, sam pa tudi nisem zahteval. Mimogrede plačo imata prav tako kot jaz in moja žena in nista ravno ¨na pragu preživetja¨.

V hiši živi še moj mlajši brat, zato si stroške za zavarovanje hiše delimo na tri dele. Lani je toča poškodovala del strehe, za kar smo od zavarovalnice dobili 2.200 eur, ki sta jih vzela starša, brez da bi ponudila kakšno delitev zneska. Se vam zdi to prav glede na to da sem sam plačal menjavo celotne strehe in da dajem 1/3 za zavarovanje? Kako vi gledate na to? Žena pravi da se ji to ne zdi prav, sam pa se nočem kregat.

res rabiš še drugo mnenje?

Po moji logiki, če si vse delite 1/3 se tudi dobički delijo 1/3.

kdo je plačal popravilo,ki ga je potem krila zavarovalnica

srečno Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!

ljudje nevem zakaj si gradite stanovanja v hiši staršev ,ko pa je jasno da tam kjer jih je več je tudi krega in nepravice več..

To je ključno vprašanje.

Meni se tudi ne zdi prav. kakšen odnos pa imaš s starši? Se drugače razumeš? Sicer pa tudi sam veš, kako je, če živiš s starši pod isto streho… to res ni lahko.

Seveda ni prav.

Pa še to: tole tvoje “ne želim se kregat” te bo še drago stalo, predvsem v razmerju z lastno ženo, če razumeš.

Strehe nismo popravili in je ne bomo, ker gre za estetsko poškodbo, ki s funkcionalnostjo strehe nima nič – stolčene žlote.

Zavarovanje delite na tri dele, ostalih investicij pa ne? Jaz mislim, da ste čudni vsi.

moja pripomba bi bila vmesna ,če bi popravili streho,tako pa ste očitno hoteli le denar in vam ni pomembna poškodba strehe

denar, denar,denar,denar,denar

če bi ga vložili tja kamor je bil namenjen ,se ne bi kregali

kaj pa pravijo starši

srečno Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!

S 25.000€ bi lahko dobila kredit za kar lepo stanovanje.

LP

Potem se pa zmenite, da gre teh 2.200 EUR za zavarovanje. Saj morda sta pa starša tako mislila in ne, da bi “pobasala” denar. Ne vem, kakšen odnos imaš s starši, samo meni je logično, da vsaj vprašam kam bo šel denar. Če rečeta, da bosta vzela denar, pač rečeš, da boš ti vzel eno tretjino. Tako pa niti ne veš, zakaj sta ga samo onadva vzela in se morda čisto brezveze obremenjuješ z vsem. Pač vprašaj kako in kaj. Ali pa pri naslednjem plačilu zavarovanja pač reči, da se naj teh 2.200 EUR pač noter všteje, razliko pa delite na tri.
Glede tega od koga je zdaj streha je pa brezveze da se kregate, ker sta vidva dobila mansardo od staršev, poleg tega, če imate urejeno solastništvo, ste vsi tudi solatniki strehe in jo morate tako tudi vzdrževat. Za ta znesek pa pač vprašaj, kako in kaj, saj ni treba takoj na kreg obrnit. Ne vem, a se danes nič več ne da brez kreganja zmenit in vprašat? 🙂

Pri nas je podobna situacija, s tem da menjava strehe še čaka. Sta mi starša takoj povedala, da mi pač dasta 180 kvadratov stanovanjske površine v drugem nadstropju in mansardi, moj strošek pa bo menjava strehe. Verjetno je jasno, da me bo menjava strehe precej manj prišla kot bi me 180 kvadratov veliko stanovanje, tako da s tem nimam nobenih problemov. Zavarovanje hiše si pa delimo 1/2, midva pa posebej plačava še zavarovanje najinega stanovanja, ker imava zavarovano pri drugi zavarovalnici.

LP

moja pripomba bi bila vmesna ,če bi popravili streho,tako pa ste očitno hoteli le denar in vam ni pomembna poškodba strehe

denar, denar,denar,denar,denar[/quote]

Če se plačuje zavarovanje, imaš vso pravico zahtevati tudi nekaj nazaj, pa čeprav gre za lepotno napako. Če ne bi bili upravičeni, zavarovalnica jim sploh ne bi plačala. zaradi tega pa jih sedaj obsojaš, da so mahnjeni na denar? Ti pa bi seveda mirne duše pustila 2000 evrov ubogi dobrodelni zavarovalnici.

Ma kakšne… ne morem verjeti.

moja pripomba bi bila vmesna ,če bi popravili streho,tako pa ste očitno hoteli le denar in vam ni pomembna poškodba strehe

denar, denar,denar,denar,denar[/quote]

Če se plačuje zavarovanje, imaš vso pravico zahtevati tudi nekaj nazaj, pa čeprav gre za lepotno napako. Če ne bi bili upravičeni, zavarovalnica jim sploh ne bi plačala. zaradi tega pa jih sedaj obsojaš, da so mahnjeni na denar? Ti pa bi seveda mirne duše pustila 2000 evrov ubogi dobrodelni zavarovalnici.

Ma kakšne… ne morem verjeti.[/quote]

verjemi, jaz bi popravila streho

ma sej se lahko oddaljimo pa se skregamo kolko so prispevali k gradnji hiše, pa brat …….,pa še kaj najdemo

srečno Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!

Edino kar lahko rečem je, da te v tej španoviji ne čaka nič dobrega. Govorim iz izkušenj, ko smo živele tri stranke v domači hiši in smo mi kot zgornji stanovalci vlekli “ta kratko” . Izteklo se je tako, da smo vse skupaj prodali..in smo sedaj zadovoljni na svojem.
Ja res, tako kot pravi “ta prava Monica”, tudi jaz ne razumem zakaj lezete nazaj domov in vlagate denar v hiše svojih staršev. Verjetno še prepisano nimate:-(

Če lastništvo ni urejeno, bi jaz na vašem mestu predvsem spravljala vsa dokazila o vlaganju v hišo. Kaj veš kaj vse ti bo prišlo prav po smrti staršev.
Glede trenutne delitve stroškov vlaganja je pa stvar res malo delikatna. Mogoče si pa starša mislita da je prav, da vidva sama financirata popravilo strehe, glede na to, da sta dobila mansardo praktično zastonj.
Po pravici povedano, meni se s takimi stvarmi ne bi dalo ukvarjati in bi šla, če bi bilo le mogoče na svoje.

Po moje bi bilo pravično, da si razdelite teh 2.200 evrov na tri, ali pa jih spravite in jih boste uporabili, ko bo treba kaj popravljat.
Če bi bila na tvojem mestu, bi bila zato, da se vse, ampak res čisto VSE deli na tri dele.

čuden nisi niti ti niti tvoji starši.vsak gleda iz svojega zornega kota in vsak misli, da ga hiša največ stane. streho si dal novo na lastno pobudo, torej se staršem zdi logično da svoje ideje plačuješ sam. čeprav živite pod isto streho se je njim najbrž zdela stara še dobra. poleg tega imajo starši mnenje da so oni hišo postavili ta mladi pa naj jo preurejajo po svoje in na lastne stroške. to je šele začetek tvoje kalvarije in tako bo do konca življenja. hiša je od staršev in ti boš to vedno čutil. če si rad gospodar in žena gospodarica pojdita na svoje.
osebno si ne znam predstavljati da bi mi na stara leta otroci nalagali stroške za širitev ali obnovo mojega domovanja.to je za mlade stari pa radi uživajo sadove svojega dela. zato vsak na svoje pa je.

In tako se začne kregarija še v tabolših familijah…juhu..žlahta, raztrgana plahta, pa še kako drži!

Začne se pri menjavi/popravilu strehe, konča na sodišču, ker eden preveč na tla drugega stopa.

Nikoli gradit in vlagat v hišo, kjer je več folka…razen seveda če ni dovolj keša za drugo varianto..

sami imamo zelo slabo izkusnjo, ko gradis na nekem zaupanju, pol pa sami šoki

New Report

Close