Ecytara in nočno potenje?

Pozdravljeni,

zaradi obsesivno kompulzivne motnje že od leta 2014 jemljem Ecytaro (10 mg zjutaj) in to se je krasno obneslo brez kakšnih stranskih učinkov. Lani spomladi sem želela z jemanjem prenehati (ob posvetovanju s svojo psihiatrinjo) in sem postopoma začela opuščati. Moje stanje se je poslabšalo, tako da sem se avgusta odločila, da ponovno začnem z jemanjem, najprej sem poskušala s 5 mg pa ni šlo in sem potem sredi oktobra ponovno uvedla 10 mg.

Že od začetka opuščanja Ecytare (oz. nisem čisto prepričana, kdaj se je to začelo) opažam hudo nočno potenje, ki je hujše tik pred menstruacijo, pojavlja pa se skozi celoten ciklus. Morda imam na mesec največ 5 noči, ko se ponoči ne rabim preobleči, sicer se vsako noč preoblečem približno trikrat, saj se zbudim popolnoma premočena. Je možno, da je nočno potenje povezano z Ecytaro ali naj raje raziskujem druge vzroke? Prej ob jemanju teh težav nikoli ni bilo.

Že vnaprej najlepša hvala in lep pozdrav!

 

Pozdravljeni,

na vprašanje sem vam že odgovorila, glede na časovnico pojavljanja simptomov bi prej pomislila na hormonsko neravnovesje, ne pa na stranske učinke zdravil.

Lep pozdrav,

 

Daniela Fiket, dr. med., specialistka psihiatrije - transakcijska analitičarka, svetovalka Inštitut Neocortex; Kontakt: 070/760-769 ali [email protected]; Spletna stran: http://psihoterapija-fiket.si

New Report

Close