Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina ebv virus-preiskava

ebv virus-preiskava

spoštovani.

pred leti sem prebolel ebv virus kateri mi je povzročal in povzročil izjemno veliko težav od kroničnega vnetja grla do slabega počutja vrtoglavic glavobolov bolečin v mišicah itd.
ker imam ponovno podobne težave vendar v manjši intenzivnosti(kar je meni logično, če že enkart preboliš ta virus), sem se na napotnico splošnega zdr. odpravil na inf. kjer mi je zdravnik na željo za preiskavo zaradi možne reaktivacije ebv dejal, da zagotovo ne gre za to.
kako pa on to ve brez krvne preiskave ?! enako so mi “trobili” leta 1997, češ da mi nič ni, potem pa se je izkazalo da sem ta virus prebolel! takrat mi je napotnico za preiskavo izdal splošni zdravnik.
prvenstveno sem šel sedaj na inf zaradi trajajoče herpes virusne inf. tipa simpleks-vidno na ustnicah itd.

kaj naj sedaj naredim?
jaz na vsak način hočem, da se mi ta preiskava opravi !
splošni zdravnik pa se napotnice ne upa izdati !
a se delajo norca iz pacientov?
vaš nasvet prosim!
hvala

Spoštovani!

Gre za več problemov.

1. Če ste šli na pregled zaradi herpesa, so vam opravili preiskave, ki se nanašajo na to stanje. Kronična okužba z EB virusom, naj ne bi ibla povezana z lokalno okužbo z virusom herpesa.

2. Vi želite določeno preiskavo, ki jo lahko dobite kot samoplačnik, če zdravnik ocenjuje, da v tem trenutku ni smotrna. Nemogoče je presojati vse interakcije, ki ste jih imeli, a verejtno vedo, kaj govorijo. Sama potrditev prisotnosti kronične okužbe v konkretnem primeru vaše trenutn bolezni in na splošno ne prispeva ničesar k zdravljenju ali drugim ukrepom v zvezi s potencialno okužbo z EB virusom. Vsi imate prav, naroba pa je, da se ne morete uskladiti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

hvala za odgovor.

samo povem vam, da niso opravili niti preiskave na herpes virus, ker so pač rekli da je to brezveze, češ da imam herpeks simpleks in pika.
se pa ne strinjam z vami, da potrditev eventuelne priostonosti ebv ne vpliva na zdravljenje.
en ukrep je že ta, da si v primeru potrditve na bolniški in se lahko zdraviš in počivaš , kar pa teoretično sedaj ni možno.
v enem stavku-kurc pa tako zdravstvo.
če pa hočmo vse to samoplačniško opravljat, pol pa zdravnikov ne zdravstva ne rabimo, pa bomo nehal plačvat v balgajno.
lep pozdrav.

New Report

Close