dvomesečnik

Pozdravljene!

Veliko vas berem, zdaj pa se oglašam tudi sama. Imam dvomesečnega fantka, zelo živahnega, ki zelo, zelo malo spi.

Zdaj se nama je prvič zgodilo, da včeraj cel dan ni kakal. Ne vem ali naj me skrbi ali ne, saj vem da dojeni otroci ne rabijo vsak dan kakat, ampak midva se dojiva in dodajava Aptamil. Ali lahko kako vplivam na to, da bo kakal? Mislite da je možno, da ni kakal ker jaz pojem zelo dosti sladkarij in čokolade (beri minimalno 100 g čokolade dnevno). Sicer že od kar ga imam pojem toliko sladkarij, pa do sedaj še ni bilo nobenih problemov. Enostavno rabim sladkor, ker mi edino to da dovolj energije, da nadoknadim neprespanost.

Ali ve vaše malčke široko povijate? Jaz ga nekaj ur na dan pustim kar samo v Pamperski, ker tako uživa ko lahko miga in brca, čez noč pa ga obvezno široko povijem.

Na koliko časa hranite svoje dvomesečnike? Moj komaj zdrži 3 ure, oz. bolj 2 uri pa pol kot 3. Je pa res, da je kar velik. Porodna teža 4040g.

Tudi jaz imam dvomesečnega fantka.
Tudi meni včasih ne spi po cel dan, potem pa je zvečer tako zaspan da se mi tudi 2 uri dere oz. nerga.
Jaz sladkarij ne jem sploh pa ne čokolade, ker pravijo da zapira naše malčke. Tudi midva dodajava aptamil…………en/en
Povijati sem ga nehala takoj ko sva bila v Kranju na UZ kolkov. Zdravnica je rekla, da ga ni treba več ker ima vse ok. Ponavadi se ga povija do 1 UZ!

Ponavadi ga dam spat ob 20.30 in mi spi do 1.30h, pa ob 4.30h sva spet budna in ob 8h……….je kr lačen in lačen……..ker mu zvečer dam aptamil mi spi po 5 ur………ker pa se mi ponoči ne da vstati mu dam svoje mleko in tako spiva le 3h ali manj.

Čokolada v mamini prehrani ne zapira, ker je v materinem mleku tudi snov, ki deluje odvajalno! Vendar vseeno mogoče malo zmanjšaj količino sladkorja, ker je čokolada tudi malim nake vrste “poživilo” in so lahko po njej še bolj aktivni (kot recimo po kavi!) Drugače pa ni nič hudega, če samo en dan ni kakal, najverjetne bo že jutri polna plenička;))

Mi smo povijali do prvega UZ kolkov, kjer ti tudi dajo napotke za naprej!

Glede hrane pa mu kar ponudi, ko je lačen! Res ne vem zakaj bi moral jesti ravno na tri ure!?! Je, kadar je lačen! Včasih se naje bolj in je dlje sit, včasih manj in pač zahteva prej, včasih je lahko samo žejen ali pa bi se rad pocrkljal! Kar pogumno!
Poglej si še malo na forum Dojenje, kjer boš gotovo našla odgovore na vsa svoja vprašanja!

Srečno,
M.

Moj kaka 1 x na teden star je 2 mes in se dojimo.To je normalno.

Končno ena sladkosnednica! Nas je star tri mesece in na zacetku sem pojedla tok keksov, kot jih se v celem zivljenju nisem skupaj. No, OK, pretiravam, ampak po pol skatle na dan je pa slo. Kar naenkrta me je pa minilo in sem skocila na cokolado (tudi keksi so bili bolj cokoladni). Kakal je najmanj dvakrat dnevno (le dojen), se mi je pa zdel takrat kak dan bolj siten. Najbrz ni bilo povezave, ampak zdaj se nekako vzdrzujem brez cokolade, grejo vsaj kile mal dol in je zjutraj vecji uzitek it na tehtnico. Ja, pa jaz sem bila zaprta zaradi cokolade.

Uzivajta, pa cim vec na sprehod, tam vsaj nas spi ko ubit. Tina

Naša pikica je stara 6 tednov, pokakana je skoraj pri vsakem previjanju, je pa samo dojena. Tudi jaz pojem veliko čokolade in drugih sladkarij, pa se mi ne zdi, da bi to karkoli vplivalo na otrokovo prebavo. Široko še jo vedno povijam, tu in tam čez dan samo pamperska. Ali vas kaj dajejo krči?
Nas po vsakem obroku malo. Čez noč nama spi tudi po šest ur, čez dan pa bi samo jedla, ob večerih celo na pol ure.( oz. cartala).

Živjo,
po prvem mesecu smo naslednjih 5 kakali na 3 do 5 dni. Po moje je vse OK, če kak dan ali tudi več ne kaka, je pa potem ponavadi bolj obilno. To je pogosto, da se ritem odvajanja po 6t spremeni.

Ko smo se poleti še široko povijali, smo bili pogosto odviti in smo brcali na postelji. Kolikor časa se je le dalo! S tem ni nič narobe. Otrok giba, ritka se zrači, le posteljo je treba včasih večkrat preobleči…

Naš se je prve tri mesece dojil okoli 15-krat v 24 urah, prvi otrok tudi, torej zelo pogosto. Čez dan tudi vsako uro, največ pa na 2. Otrok je jedel brez urnika, kadar je bil lačen ali žejen, včasih 45 minut, včasih pol ure, včasih pa 3 minute. Dojenje je pač več kot hranjenje. Tudi odžejanje, crkljanje, uspavanje. In mamice ne moremo vedno vedet, kaj otrok rabi, vemo le, da ne samo hrano in zato ponudimo takrat, ko je povpraševanje.

Kako pogosto dodajata? Če si želiš več informacij o tem, kako je z “zalogo” mleka, se oglasi na forumu Dojenje.

Ostanite dobre volje. Kmalu bo pomlad in dnevi z dojenčki bodo samo čedalje lepši za nas mamice.

M

Mojca Berdnik Vozel

New Report

Close