Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Dvom – morda Epilepsija?

Dvom – morda Epilepsija?

Pozdravljeni,

Danes sem po 4 letih zopet doživel ene vrste epileptični napad. Razjeda me prav to – nevem ali to sploh je epilepsija.

Pride štirimi leti sem bil namreč na kliničnem centru na vseh testih (možgani, srce in še nekaj drugih raziskav – pokazale so se kot povsem normalne oz stabilne)

Ok, gremo k stvari.
Danes, (pribljižno tako kot že 4 leta nazaj), sem se vozil z biciklom na precej vroč dan. Ko sem zavil v bližino trgovine, mi je vid začel delati probleme – hotel sem osredotočiti pogled, pa ga nisem mogel – oči pa po svoje.
Kot so zdravnici povedali ljudje tam okrog, sem padel po tleh in to je to (od tu naprej pa do takrat ko sem se zbudil v bolnici imam luknjo)
Sicer pa nobene pene iz ust, nobenega tresenja in nobene nenavadne evforije. Edino v jezik sem se ugriznil; kar pa je verjetno vzrok padca.

Ta post pišem pribljižno 2 ure od tega dogodka in počutim se normalno.
Noge imam malo trde, vse ostalo je ok.

Mene na smrt zanima kaj to je! Na kliničnem centru so štiri leta nazaj trdili da je vse normalno in, da epilepsija odpade, vendar pa kolikor sem bral in slišal, naj bi se epilepsija (kljub temu, da stabilnost mnogokrat ni pokazatelj bolezni) dedna. Jest raje vidim, da mi napiše diagnozo za epilepsijo, kot pa da celo življenje živim v strahu.

Še izsek iz zdravniškega izvida:
Ob prihodu v zdravniški dom še zamračen, kasneje se ujasni.
neprizadet, evpnoičen, acianotičen, psihično urejen. Zenici sta enaki, okrogli, srednje široki, reagirata. Bulbomotorika je bp. Nistagmusa ni.
V sluhovodih, nosnicah in ustih ni krvi. Na glavni ni najti poškodb.
Viden ugriz v jezik. Vrat je mehak.
Cor: redna, normokardna akcija, toni primerni, šumov ni.
Pulmo: normalno dihanje obojestransko. RR 140/80 SAT 985
utrip 120/min, KS 4,8mmol/l

Na Ad nevrolog.

Zelo bi bil vesel strokovnih (in predvsem izkušenj) komentarjev, predlogov, idej, itd.
HVALA!

Spoštovani!

Zahvaljujem se vam za izčrpno napisano pismo in v celoti razumem vašo skrb. Dogodek, ki ste ga opisali, je bila po moji presoji ponovitev epileptičnega napada. Tega lahko ob določenih pogojih doživi prav vsak izmed nas. Gre za proces, ko električni potenciali nekega predela možganovine za krajši čas zakraljujejo nad ostalimi predeli, oziroma prevladajo nad utečenimi potmi električnih impulzov. Ker gre za “novo direktivo” nastane v možganih kaos, ki ima za posledice določene krče mišic, človek izgubi zavest, lahko mu uide urin. Največkrat se napad zaključi sam po sebi. Vzpostavijo se pravilne poti prenašanja električnih impulzov in človek se zbudi. Včasih moramo – ker se napad sam ne zaključi – z zdravili poseči zdravniki .
Sprožilci napada so lahko banalni:
– neprespana noč,
– utripanje močne svetlobe
– stresno obdobje (na primer veliko izpitov naenkrat)
– vročina in izsušenost
– infekcijsko stanje z vročino
– določeni zvoki, hrup.

Ob določeni izpostavitvi zunanjim dražljajem lahko vsakdo izmed nas doživi epileptični napad. Predvsem pa bi pri ljudeh, ki so bili že kdaj obravnavani pri specialistu nevrologu, svetovali, naj poskrbijo, da ne bodo izpostavljeni zgoraj navedenim sprožilcem.

Vsekakot me zanima vaša obravnava pri nevrologu, zato mi, prosim, sporočite nadaljevanje vaše zgodbe. Zanima me tudi, ali so vam že posneli elektroencefalogram, potem ko ste celo noč bdeli (ko niste smeli celo noč zatisniti očesa).

Lepo vas pozdravljam.

Danica

New Report

Close