Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca dve leti neprekinjen glavobol

dve leti neprekinjen glavobol

Pozdravljeni!

Najprej upam, da sm sploh u pravi rubriki, ta se mi je zdela najbolj primerna, če pa nisem se lepo opravičujem.

Sem 23 letni student in pišem vam, ker imam že dve leti in pol neprekinjen glavobol v predelu senc torej na obeh straneh glave. Problem je da bolečina sploh ne izgine, traja od kadar odprem oči pa dokler ne zaspim, torej cel dan in to že celi dve leti in pol. Bolečina spreminja intenzivnost, kadar sm bolj umirjen je manjša, ko pa kaj delam ali se gibljem ali delam miselno delo ali se učim se intenzivnost glavobola precej poveča. Večkrat se počutim kot bi imel zamegljen um, kdaj sploh ne morem razmišljat trezno in dozdeva se mi, da imam tudi vedno manjše sposobnosti pomnjenja. s težavo se tudi učim in zelo teško se skoncentriram in osredotočim na to kar delam. Postajam zmiraj bolj raztrešen in pozabljam najosnovnejše stvari, recimo večkrat pozabim če sm zaklenu vrata stanovanja in moram ponovno prekontrolrati itd… Glede bolečine u glavi je konstantna, topa, v smislu, da mi ne nabija ampak je bolj, kot bi me nakaj stiskalo u sencih.

Bil sm že pri zdravnikih, le stežka sm sploh prepričal mojega osebnega zdravnika, da mi je verjel. Najprej mi je predpisal tablete za lajšanje bolečin (naklofen) vendar tablete sploh nislo imele nobenega učinka, nato sm zahteval pregled pri nevrologu in slikanje. Slikanje ni pokazalo, da je kaj narobe…oziroma bilo je tako, da ko je nevrologinja dobila sliko je v parih sekundah ocenila da ni nič narobe…saj nebi rad obsojal nobenega ampak delovala mi je zelo nezainteresirano. Končna diagnoza je bila tenzijski glavobol. Dobil sem napotnico za rehabilitacijo vratu, z namenom, da bi mi zmanjšali napetost vratnih mišic. Tudi to ni pomagalo, glavobol je ostal še naprej.

Omeniti moram še, da imam alergijo na pršico in posledice tega je, da imam več ali manj stalno zamašene nosnice in pekoče oči. Tudi za to sem hodil na terapije vendar se stanje ni bisveno izboljšalo.

Glavobolj mi traja že tako dolgo in brez prekinitve, da sm že na meji depresije in totalno brezvoljen in nezainteresiran in neprestano utrujen. Tudi ponoči zelo slabo spim in se zbujam večkrat na noč, ko pa se zjutraj zbudim sm totalno brez moči in neprespan. Glavobol mi povzroča težave tudi pri študiju in nasploh mi greni življenje. Zdravnikom z katerimi sm imel jaz opravka ne zaupam več, ker mi sploh ne verjamejo, ker pač izvidi niso pokazai nič si mislijo, da sm se vse skupaj izmislil. Nevem več kaj narest zato tudi pišem danes tukaj tole, ker iščem en izhod. Vsak, ki ga je kdaj bolela glava ve da je to zelo neprijetno, če pa se to vleče dve leti in pol je že neznosno.

Hvaležen bi vam bil za vsakršen nasvet.

LP

Simon

Spoštovani!

Doletelo vas je zelo neprijetno stanje in verjamem vam, da ste vsega siti.
Poglejva, kaj bi bilo potrebno še pogledati:

– Stanje zobovja. Zelo pogosto so vzrok stalnim glavobolom, oziroma utrijenosti, prikrita granulomska vnetja zob. Vsekakor je najprej potrebno imeti zdravo zobovje.
– Če so zobje vredu, bi bil na mestu pregled pri specialistu otorinolaringologu: izključiti bi bilo potrebno diagnozo SPINA NASI. To je posebna, nenevarna diagnoza in se nanaša na drugačno obliko obrazne kosti.
– Ker ste “alergik” je potrebno izključiti astmo (opis težav, težka sapa ob naporu, nočna prebujanja zaradi pomanjkanja zraka lahko govorijo v to smer)
– Nekatere oblike glavobola so posebej težavne (na primer Hortonov glavobol) in jih ne znamo dobro zdraviti. Nekateri se v takem položaju odločijo za akupunkturo.

Želim vam, da bi čez nekaj časa sporočili, da so se glavoboli prenehali.

Lepo vas pozdravljam.

Danica

New Report

Close