dva svetova
Že par mesecev prebiram ta forum, da še nisem zasledila težave, ki me teži. Pred nekaj meseci sem izgubila otroka. Od takrat imam depresivne težave kot so nesprečnost, hujšanje, nezainteresiranost, spreminjanje razpoloženja, agresivnost…. Večinoma časa sem v nekem izklopljenem stanju. Zdaj pa opažam, da v trenutku padem v nek svoj svet, ki se mi tisti trenutek zdi tako resničen. A v tem “drugem svetu” se mi ne dogaja nič lepega kot da bi se naprimer lahko pogovarjala z mojim sinčkem. V tistem svetu sem agresivna in tudi samouničevalna. Npr. vidim se, kako si odpiram žile, a potem vidim da tako ne bom mogla prižigati svečke, obiskovati groba in me to spet postavi v realnost.
Drugič se mi je zgodilo, ko mi je nek tip namenoma rekel nekaj kar me je prizadelo in že sem imela v rokah železno cev s katero sem udrihala po njem, ga spravila na tla in ga brcala do nezavesti. Okrog mene so se čudili prisotni, se zgražali kako sem lahko tako morilsko usmerjena… In spet realnost. Ugotovila sem da sem za par minut v realnosti čisto otrpnila, da nisem nikogar poškodovala in nihče ni opazil nič.
Ali ima kdo podobne težave, zakaj se mi to dogaja, kako si pomagati …… Vsak odgovor mi bo prav prišel. Hvala
Spoštovana!
Nekako prebolevate smrt svojega ljubljenega sinčka. Ni recepta (žal) kako se to naredi. Ker smo edinstvena bitja, vsak to naredi po svoje. Kakor v tistem trenutku najbolje ve in zna ter zmore.
Ker pa je žalovanje pomembno za nadaljne življenje, je pomembno, da greste skozi vse faze, ki jih žalovanje obsega.
Obstaja kar nekaj društev oz. organizacij, ki vam lahko pri tem pomagajo:
– dva foruma tukaj: Bolečina ob izgubi bližnje osebe in Ko starši žalujejo
– Družinski center Betanija, Ciril Metodov trg 7, Ljubljana, 01/ 43 23 179 (od 8-12 in sreda in petek od 15-17) – pomoč pri žalovanju
– Sremljanje žalujočih, društvo Hospic, 01/ 420 52 60 v Ljubljani, povedali pa vam bodo kam se lahko obrnete, če niste iz Lj. (Celje, Velenje, Maribor, Jesenice)
– kakšno tolažilno besedo lahko najdete tudi pri Društvu Solzice – pomoč družinam, ki so izgubile otroka med nosečnostjo ali kmalu po porodu (ne vem koliko je bil vaš star?), imajo tudi forum na svoji spletni strani http://www.solzice.com.
Poiščite pomoč, da ne boste šli sami skozi te trenutke (gotovo vam stojijo ob strani vaši najbližji), toda vseeno.
Ostanite močni za vse, ki so vam še ostali, posebno pa za vašega malega, ki si prav gotovo ne želi žalostne mamice!
Želim vam čimprejšnje okrevanje, da bi se počasi začeli spominjati lepih trenutkov, ki ste jih preživeli z vašim malim.
Špela, Šent
Forum je zaprt za komentiranje.