Duda in zobje…

Pozdravljeni!
Imam skoraj 6-mesečno hčerko, ki z velikim veseljem vleče NUK-ovo dudo.
Nedavno pa sem slišala, da NUK-ove dude niso priporočljive za nadaljnji razvoj dlesni, ampak naj bi bila duda simetrična tudi po horizontali (firme AVENT, MAM, …).
Zanima me, ali je to res, saj otroku ne bi rada po nepotrebnem menjala dude, ki je je navajen; če pa NUK-ove res niso priporočljive, bomo dudo seveda menjali in kak teden vsi skupaj malce potrpeli.
Hvala, Urša

Spoštovana Urša,

po pravici povedano vam točnega odgovora ne morem dati. Če ste informacjie prejeli od kakšnega strokovnjaka na tem področju ( in ne od sosede ), potem poskusite z menjavo. Sama še nisem slišala, da bi bile kakšne dude posebej priporočene in kakšne prepovedane. Pomembno je, da je duda primerna za otrokovo starost ( da ni prevelika za majhna usta ). V starosti 18 mesecev pa priporočamo prenehanje sesanja dude.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close