Najdi forum

Pozdravljeni,

Povedala bi vam, en “obcutek, ki me moti” Sem porocena stara 27 let, zivim z mozem in s tasco in tastom. Lepo sem jih sprejela bolj prijazna z njima ne morem biti da se skusam ze 1 s tasco dobro ujeti in da se ji preblizam. Kaj je problem…pred 1 letom je bilo samo iz moje strani iz njene nic, velikokrat sem ji rekla resnico zakaj je taka? zakaj ne govori ko jo nekaj vprasam? zakaj ne pove ko gre vn, da vem da sem sama doma….in se Zakaj mi laze, ko jo vprasam za nekaj za nekoga, kot, da nekaj prekriva povej resnico pa je.
Z mano ni ravnala zelo dobro, morala sem jo prinasati in ji recti “kar mi ni vsec, ker se ne pocutim dobro tako”
Govorila je za mojim hrbtom , slisala sem vse kar je govorila o meni
Prekrivala mi je veliko stvari.
In kadar nisem zmorala vec sem ji sla direkt njej recti ,zakaj z mano tako ravna, kaj sem ji naredila?
Ko pride nazaj domov, ne pozdravi me, je nesramna do mene me ignorar, najprej gre v kuhinjo in potem cez 25 min pride in rece da je ze nazaj, ceprav sem jo videla, Ali pa ce so vrata zaprta in jaz sem v sobi in jo slisim da je Prisla NITI ne pride notri povedat, da je nazaj, ampak lepo gre sedet in gleda TV. NEVEM vse to je CUDNO?!

Kadar imama situacijo in jo hocemo resiti npr. vse to kar se dogaja doma, da je ona taka do mene, da ne govori, da vcasih sam mojmu mozem govori meni nic kot da me ni…In hocemo to resiti da bo bole pro nam tasca se Uleze in JOKA, z jokom dokazuje da se noce pogovoriti, da ji je slabo…… IN TAKO problem ki ga imamo doma, se nikoli ne RESI , ker do zdaj ob vsaki SITUACIJI se je ULEGLA in JOKALA. Noce da ji povem resnico in jaz sem ZASKRBLJENA ker JE ne morem tako prinasati …

TAST jo BRANI meni je rekel “Da Tukaj prevec govorim” Nevem Zenska sem a se ne smem braniti=? a mar ne smem braniti sebe, in imam pravico povedati kako oni ravnajo do mene, da so vcasih nesramni, zakaj a ne smem to narediti?

z MOZEM na zalost NIMAVA denarja da imava svoje Stanovanje, zato smo skupaj,

Zmeraj tast in tasca mi nekaj receta, in kadar Jima povem da meni ni prav kar vidva delata z mano Jima ni prav.

NE samo to, ampak da sta zacela tudi LAGATI kar v OCEH MI lazeta

Katastrofa tukaj pri MOZU doma,

SAMO MOZA imam in on me brani ampak jaz se ne pocutim dobro , ker moram to vsak dan gledati, Otroka se nimava z mozem in tudi nevem kdaj bova imela ker mi e tezko to situacijo gledati zmeraj.

Pozdravljeni!

Vas slišim, da imate zelo težko. Verjetno ste jezni, razočarani, žalostni!? Se skušate pogovoriti, ampak, če na drugi strani ni sogovornika, ki bi se bil pripravljen pogovoriti, potem res ne morete narediti ničesar. Tašča sama izbira ali bo pripravljena poslušati in se pogovoriti. V to jo ne morete prisiliti. Morda lahko storite samo to, da sprejmete situacijo kot je in se ne obremenjujete, živite svoje življenje?

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close