Najdi forum

Pozdravljeni

Stara sem 29 let. Ko sem bila stara 16 let mi je umrla mama zaradi kapi. Imam sestro, ki je bila tedaj stara 11 let. Živele sva z očetom. Po »resni« mladosti (in živčnem, razdraženem očetu, ki si je včasih kar nekaj domišljal, se boril z depresijo ipd.), sem se v prvem letniku faksa malo izživela. Nato sem se zaposlila in ko sem videla, da tako ne bo šlo sem dala odpoved in šla študirat. Sedaj sem tik pred diplomo.
Zadnja 3 leta živim s fantom (skupaj sva 9 let). Uredila sva si stanovanje v hiši njegovih staršev. Imava svoj vhod, čeprav je možen vhod tudi od znotraj.
Problem je v tem, ker si fant želi ustvariti družino, za katero pa vem, da nimava urejenega življenja.
Njegova mati je alkoholičarka, pije 15 let in ne prizna pod nobenim pogojem. Oče se je zaprl v svoj svet, drugače pa dober človek, ki je poskušal po najboljših močeh pomagati ženi (tudi s strokovnjaki), pa ni šlo. Problem pa je tudi fantova sestra, ki živi še vedno pri starših. Stara 25 let, brez srednje šole, na srečo zaposlena. Ima pa še eno veliko napako-je patološka lažnivka. Laže zaradi brezveznosti, vedno si nekaj zmišljuje, kar tako čisto brez veze.
Fant se vedno zavzame zame, strogo nastopa, če bi kdorkoli kar rekel zoper mene, sama pa se tudi znam postavit zase.
Vendar vseeno ne vem, če je dobro imet otroka v takšni družini. Sicer smo v hiši »fizično«ločeni, pa vendar jih vidim, oz.pridejo k meni vsaj 5X na dan(razen oče, ki nam pusti zasebnost). Nikoli ne potrkajo, nekoč je »tašča« prišla k nam, ko sem se tuširala in vrata niso bila čisto zaprta. Zadrla sem se ji da se tuširam, pa je rekla: saj vidim. ?!?????
Ko je pijana, je čisto brez morale (kot vsak alkoholik). Kozla čez balkon, pada (zdravniku je rekla, da jo tepe mož ??????, kakšna neumnost), mož jo pere, ko se vsa pokozla, posere (ne redko) in poščije. Na zunaj je pa urejena, vedno našminkana, z novo frizuro.
Ne vem s kom je huje, s taščo ali fantovo sestro.
Z mano se ne spuščajo v prerekanja, imamo le tihe dneve in dneve, ko se obračamo stran.
Čeprav imava skoraj svoje stanovanje, kako naj v takšno hišo dam še otroka???? Fant je obupan, ker jih nočem, in me ne razume. Pravi, da bo mami prepovedal hodit k nam. Mislite, da je to kakšna rešitev?? Da bi šla kam drugam živet, praktično ni možnosti.
Včasih razmišljam, da bi pustila vse skupaj, pa vendar in na srečo je fant čisto drugačen od mame in sestre. Dober, sposoben, in še vesdno imam občutek, da sem pri njemu prva.

lep pozdrav

Še dobro, da ste dovolj razmišljujoča oseba in imate pomisleke, ki so več kot upravičeni. Sprašujem se le zakaj ste pristali, na to, da si v takem okolju uredita stanovanje. Družina vašega fanta je popolnoma neprimerno okolje za zdrav razvoj otroka, prav tako pa je njen vpliv na vas in vašega fanta izredno škodljiv in bo prej ali slej ogrozil vajin odnos. Vi se tega verjetno vsaj deloma zavedate, vaš fant pa si zatiska oči. Obstaja le ena rešitev, da se odselita in to čim bolj daleč proč. Če vaš fant ne bo tega sprevidel in bo preselitev odklonil, potem ga zapustite. V nasprotnem primeru si boste zagrenili življenje in prav nobene pravice nimate, da ga zagrenite tudi otrokom, ki bi jih morda imeli.

Alenka B

New Report

Close