Drugi porod

Imam 2 leti starega sina. Že v začetku nosečnosti me je bilo strah poroda, ampak ker je kar nekaj prijateljic rodilo v času moje nosečnosti, smo ena drugo prepričevale, bodrile in ugotovile, da ti ni nič takega oz. da bomo vse preživele. Tako, da me do konca nosečnosti sploh ni skrbelo. Tudi, ko mi je voda odtekla, sem šla v porodnišnico čisto mirna in sploh nisem mislila nato, kako bo otrok prišel ven.

Po nekaj urah umetnih popadkov, so se odločili za carski rez, ker se nisem odpirala oz. zaradi KPD. Nihče mi ni podrobneje razložil kaj to sploh pomeni. Še bolj pa me skrbi ponovno zanositi in roditi. Ker sploh ne vem kako poteka porod in ker se je spet vrnil tisti strah iz prve nosečnosti. Pa še to ali bom imela spet carski rez. Saj ne da bi ga rada imela spet, ker ni bilo prav nič prijetno.

Zanima me samo kaj pomeni KPD in ali je v drugo možen ponovni carski rez.

Hvala lepa že vnaprej !

Ušesek

KPD je kratica za kefalo pelvino disproporco (nesorazmerje med glavico ploda in medenico ženske), če bo drugi otrok manjši (po uz meritvah ga bo ocenil ginekolog), imate možnost naravnega poroda, če ne sledi ponovni carski rez.
Že zelo veliko pa pomeni volja in želja ženske, sem zelo vesela, da tako razmišljate…

********************** Anita Prelec, nadzorna babica porodnega bloka v Porodnišnici Ljubljana

New Report

Close