Drovelis
Spoštovani,
vse kombinirane hormonske kontracepcijske tabletke lahko v določenih primerih povzročajo glavobol. Če je pri Drovelisu tako, predlagam, da se dogovorite za zamenjavo za kakšne, ki ne vsebujejo drospirenona.
Spostovani,
ravno sem iskala info glede tabletk Drovelis in stranskih ucinkov. Tabletke mi je prejsnji mesec predpisal ginekolog v ZD Maribor, mi priporocal menjavo za le-te tanove, najdodobnejse z manj stranskimi ucinki. Naj omenim, do sedaj, med jemanjem Logest, nisem nikdar dobila se nobenega. Tudi pritisk imsm vefno nizek. Po eno mesecnem jemanju (glavobol je vztrajal od 5. Tabletke naprej, prav vsak dan), sem se odlocila in jih prenahala jemati. Posvetovala sem se drugo ginekologinjo, ki pravi, da je verjetno problem z novim sinteticnim hormonom, ki ga Drovelis vsebuje in da nisem edina pacientka, ki je morala prekiniti njimi. Zanima me katere nizkoodmerne kontracepcijske tabletke najbolj priporocate?
Hvala on lep pozdrav,
Iza
Spoštovani,
v bistvu ne razumem, zakaj bi menjali KT, če so bile prejšnje (Logest) v redu. Tako se lahko tudi pogovarjate s svojim ginekologom in prosite, naj vam Logest predpiše nazaj, ker vas “najnovejše” ne zanimajo in ste zadovoljni s starimi. Temu pojmu, ko pacient med razpoložljivimi terapijami izbira sam se reče “avtonomija pacienta”. To, da bi naj imele nove KT manj stranskih učinkov morda drži na 1000 uporabnicah, za vas osebno pa očitno ne velja.
Pozdravljeni,
z KT drovelis sem začela z prvim dnem menstruacije (24.12.) in do danes še vedno krvavim (Pojedla sem že 11 tabletk). Vsakič, ko grem na wc je prisotna kri. Kdaj ponavadi naj bi se to izboljšalo ali bom sedaj 3 mesece skos krvavela? To je prvič, da sem začela jemati KT. Prav tako se mi zdi, da mi zelo niha razpoloženje in sem bolj nagnjena k joku. Ali je možno, da je to zaradi tega.
Spoštovani,
vedno znova na tem forumu pišem o razlogih za dolge krvavitve na začetku uporabe KT. Glavni razlog je v “upoštevanju navodila, naj se začne jemanje na 1. dan ciklusa”, ker s tem zavremo menstruacijo in se ta potem razvleče na cel ciklus, včasih tudi še dalj. KT povsem ustrezno začnejo delovati, če se z njimi začne kadarkoli do 5. dneva ciklusa, zato sam priporočam, da se z njimi začne 3. ali 4. dan ciklusa. V tem primeru so dolgotrajne krvavitve ob prvem ciklusu bolj izjema kot pravilo. Ampak zdaj je, kar je. Uporabljajte Drovelis naprej po navodilih in slej ko prej, najkasneje v 3 mesecih pa se pričakuje, da krvavitve nehajo.
Lep pozdrav
Rodila sem s carskim rezom 17. marca. Na prvi pregled pred porodom sem bila 6. maja.
Ginekolog mi je priporočil kontracepcijske tabletke Drovelis. Začela sem jih uporabljati isti dan, nisem čakala na menstruacijo. To je prvič, da jemljem kontracepcijske tabletke.
Menstruacije še nisem dobila, je to normalno ali naj grem na pregled?
Mimi132, 13.06.2025 ob 16:22
Lep pozdrav
Rodila sem s carskim rezom 17. marca. Na prvi pregled pred porodom sem bila 6. maja.
Ginekolog mi je priporočil kontracepcijske tabletke Drovelis. Začela sem jih uporabljati isti dan, nisem čakala na menstruacijo. To je prvič, da jemljem kontracepcijske tabletke.
Menstruacije še nisem dobila, je to normalno ali naj grem na pregled?
Glede na to, da ste že dobili kombinirano hormonsko kontracepcijo sklepam, da ne dojite. Ob uporabi kontracepcijskih tabletk lahko pride do izostankov menstruacij oz prekinitvenih krvavitev. Lahko naredite test na nosečnost (ker obema kontracepcija ni 100%) in če bo negativen, ni treba na pregled.
lp, N