Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija Driska pri dojenčku

Driska pri dojenčku

Pozdravljeni.

 

Imam 2 meseca starega dojenčka.

Že več kot en teden opažam drisko, vodeno blato. Poleg tega je tudi prehlajena-poln nos. 9 dan. Se izboljšuje, vročine ni bilo, kašelj le občasno, videti je bilo kot zaradi polnega nosu.

Problem se mi zdi driska, saj se konstantno napenja in ji je vidmo zelo neprijetno. Sicer polulane plenice ima, tudi je (kombinirano, adaptirano in moje mleko).  Blato je normalne barve temno rumeno, zelene barve, z takimi koščki, kot gorčična semena.

Ali pretiravam?

 

Čez 1 teden imava 2.posvetovalnico in me zanima, ali mislite, da bi se morala iti prej pokazati, na kaj moram biti oozorna?

Prepozen odgovor, pa vseeno…

Dojenčki že normalno odvajajo bolj kašasto, pogosto tudi precej tekoče blato: “zelena voda” z rumenimi ali gorčičnimi kosmički. Ob prehladu, ko je poleg sluznice dihal pogosto vneta tudi sluznica prebavil, se ta “vodenost” blata lahko še poveča. In traja tudi do 2 tedna. Če pri tem dojenček normalno pije, lula, nima vročine, se zdi zadovoljen, razen pogoste menjave plenic (da se ne vname koža pod plenicami) ni potreben noben ukrep. Razen, da namesto dodatka običajne formule v lekarni kupite nadomestek, ki je primeren za drisko. Dojenja pa ne opustite!

Srečno,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close