drevenenje
Prosim, pišite mi na mail.
Lep pozdrav,
Sama sem pred 3 leti imela neko virozo in potem, ko sem bila zdravstveno že bolje, sem čutila takšne mravljince, gomazenje in otrplost po rokah in dlaneh, res zelo neprijetno. To je trajalo kar nekaj časa in ker je bilo tako neprijetno, sem mislila, da 100% izhaja iz hrbtenice, zato sem obiskala manualno terapijo. Ampak po vseh terapijah ti občutki v rokah vseeno niso izzveneli.
Nakar sem en dan tudi cel dan to čutila, zvečer pa smo šli na neko fešto in sem tam popila 3 piva. Kot bi odrezal, tega gomazenja naenkrat ni bilo več. Pa ne zato, ker bi bila pijana, kajti nisem pijana niti, če popijem 2 litra piva.
No, čez nekaj dni se je gomazenje po rokah spet pojavilo in sem stopila do zdravnice ter ji povedala tole o pivu. Predlagala mi je, da si kupim v lekarni vitamin B kompleks kar sem tudi naredila in vsak dan jedla te vitamine in težave so postopoma prenehale in do sedaj jih še ni bilo nazaj (trkam).
Hočem povedati, da je lahko včasih samo kakšno pomanjkanje vitaminov, mi pa pomislimo na vse drugo in hodimo po nepotrebnem na vsa slikanja in preglede.
Drugače pa je tudi moja mama imela gomazenje in trzanje po telesu po porodu in enako se je tega rešila z jemanjem B kompleksa.
Ne rečem, da je pri vas isto, ampak poskusiti ni greh, saj jemanje teh vitaminov ni škodljivo.
Pozdravljeni,
se z vašim nasvetom se popolnoma strinjam. Tudi sama velikokrat svetujem določena prehranska dopolnila, predvsem vitamine B skupine, vitamin D ki nam skoraj vsem primanjkuje ter omega-3 kisline, saj so to mikronutrienti ki nam pogosto primanjkujejo, so pa zelo pomembni v funksioniranju živčnega sistema. Tudi sama jem vse 3 prej navedena suplementa.
Verjetno bo kmalu malo več napisala o novih trendih v psihiatriji, in sicer nutricionistični psihiatriji. Zelo zanimivo in obetajoče področje.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
dolgoročno jemanje omega3 naj vas ne skrbi, to je kot če bi vas skrbelo dologoročno uživanje rib. Imajo pa te kisline številne pozitivne učinke in jih zelo priporočam. Ne razumem vprašanje a se kaj spoznam… Kaj vas konkretno zanima?
Lep pozdrav,
Ce se kaj spoznate na vzroke obcutenja tesnobe po aktivnosti vcasih, vecje število ekstrasistol oz mocnejse obcutenje ekstrasistol vcasih ob mrzlem vremenu. Iz hladnega na toplo nekajminutna omotica. Je to normalno ali bolezensko?
Glede omega3 me potem ne rabi skrbeti. A na psiho tud dobro vplivajo? Imajo res ucinek na strjevanje krvi?
Pozdravljeni,
vaše vprašanje je bolj za kardiologa, vendar, po moje, to ni nič bolezenskega. Omega-3 imajo veliko dobrih učinkov, predvsem v funkcioniranju živčnega sistema in preprečevanju ateroskleroze.
Lep pozdrav,
Hvala.za odgovor. Sem vprasala.kardiologa tukaj.na.forumu in je rekel, da ni.problema ko pa.omenim, da imam pfo pa mi.kar napise, da očitno so mi.kardiologi ze povedali za.omejitve in.dda.naj upoštevam njihove nasvete, a meni so vsi.kardiokogi.rekli,da.naj.zivim.kot da nimam.pfo ker.ima le-tega cetrtina.ljudi.. ja.po dve.omega 3 kapsuli sem.jedla v nosečnosti. No meni.je.rekel.tudi.ginekolog da.ima.podoben.ucinek.kot aspirin?
Pozdravljeni,
če so vam kardiologi rekli da nimate omejtvah, potem jih nimate. Omega-3 lahko povečajo tveganje za krvavitve v odmerkih višjih od 3g! Večina ljudi normalno prenaša odmerke od 20g. Pozornost je potrebna če se jemlje omega-3 plus Aspirin, plus še nekaj kar lahko podobno vpliva. Jaz ne vem zakaj se s takimi stvarmi obremenjujete. Jaz še nisem slišala da je nekdo izkrvavel ker je jedel vsak dan ribe.
Lep pozdrav,
Ja,saj vem …kolegica mi je pa rekla, da je en mesec jedla eno kapsulo omega3 pa je dobila modrice po stegnih in to ze drugic. Jaz zaenkrat nisem ugotovila stranskih ucinkov. Napacno sem se izrazila, v bistvu sem se z ginekologom pogovarjala, da ima tolikšen vnos omega3 na dan podoben ucinek kot aspirin, kar meni zelo pase,saj je naravno in potemtakem me vsaj malo sciti pred strdki? Jemljem pa
Pozdravljeni,
če bi to bilo res, bi namesto Aspirina vsi jemali Omega-3. V vsakem primeru, Omega-3 kisline so koristne in jih priporočam, vi pa se še naprej obremenjujete s nepomembnimi stvarmi.
Lep pozdrav,
To je res, ampak omega3 je treba kupit in ni poceni. Ja, vceraj se mi je ob gledanju tv zgodilo, da sem imela obcutek omotice oziroma kot da bom padla skup pa vroce mi.je postalo. Trajalo je par minut. Kaj je to psiha? Ze tri dni cutim tesnobo,blazjo omotico cez dan, eksrrasistole, sem pa tudi tik pred menstruacijo. Kake preglede sploh lahko opravim? Glede na to, da so es in omotica bolj izraziti na mrazu?
Pozdravljeni,
mislim, da sem na vsa vaša vprašanja že odgovorila. Vse ostalo presega možnosti komunikacije po spletu. Forum ne more nadomestiti pregleda in pogovora z zdravnikom.
Lep pozdrav,
Lahko.
Lep pozdrav,