Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja drage, a nezanimive igrače

drage, a nezanimive igrače

kot verjetno vse mamice, se tudi jaz kar potrudim, da bi svojemu otroku kupila kar najboljšo (najbolj uporabno, poučno, zanimivo ipd.) igračo, pa se mi ravno za tiste dražje zgodi, da jih mali ne mara. se to dogaja tudi vam? katero igračo ste kupile, pa je ni vzljubil? jaz sem najbolj razočarana nad opico, ki poje in ji utripa nos, ima pa na repu obroče in v rokah šumečo banano, na trebuhu pa ogledalce – je neke vrste “all in one” igrača (fisher price, cena 5.500 sit) in ropotuljico z dvema ročajema, z različnimi vrstami blaga(tomy, nekje okrog 2.000) .

Jaz sem za nečakov rojstni dan nahecala še starše, da smo mu skupaj kupili drago avtocesto. Videla sem namreč iskrice v njegovih očeh, ko jo je gledal. Nisem pa pomislila, da je ta avtocesta kar precej velika, ko jo sestaviš in tako je pristala pod nečakovo posteljo. Poleg tega pa formuli, ki dirkata okrog, velikokrat letita s ceste in potem je potrebno lezti pod posteljo in jih zopet popravljati. Skratka, hitro ga je minilo do igranja z njo in mislim, da bi za ta denar lahko kupili kaj pametnejšega.

Jaz pa kupim puno pliskotov. Po moje bolj zame kot za miskota.

Ampakv splosnem sedaj priznam, da je najbolj zadovoljen z najbolj enostavnimi doma narejenimi igrackami, kot recimo locki z rizem, al pa one hippove od caja. al pa prazna plastenka, klupe za perilo obesat, al pa tiste palcke, ki so ble pri fruchtzwergih – te mu dam v pleteno kosaro in ropota.

Pa saj ima cel kup didakticnih igrack te in one firme, pa saj se tut igra z vsemi, ampak je sedaj pri 9 mesecih vse okoli njega zanimivo. Prvi koraki, ….

Ne vem kako bo v prihodnje – pustim se presenetiti, ampak verjamem v to, da bo dobil kar bo hotel!

Matejam,koliko je star tvoj otročiček?

Mogoče pa mu bodo zanimive, ko bo malo večji. Namreč včasih se je podobno zgodilo tudi pri nas. Kar spravi in počakaj na boljše čase. Je pa res, da priljubljenost igrače ni pogojena s ceno. Vsaj pri nas ne. Včasih je zanimiva že McDonaldsova igračka. Nikoli pa ne sfalimo s kockami.

a res?? Pri nas je pa ta opica “zažgala sto na uro” – od 3. meseca do pribl. 1. leta starosti je bila celo ninica za lahko noč……

matejam:Meni pa je ta igrača ful dobra. Naš je star šele 4m, pa jo že ful gleda. Mi imamo sicer hobotnico od FP, sam je na isto vižo. Nos utripa, pa vsak krak ponuja nekaj drugega. Tisto kar piše gor od 6m lahko vedno malo prišteješ ali pa odšteješ. Sem si tud za prvega sina želela kaj takega, pa je blo vse drago. Zdaj sem imela srečo in jo kupila v Mullerju znižano iz 5800 na 2700 sit. Kar dober nakup.
Kok pa je res star tvoj miško?

@fna: mi imamo tudi avtocesto Carrera. Res zasede veliko placa, ne moreš pa je sestavljat in razstavljat, saj vzame dosti časa vse skupaj. Kar nekaj časa je stala razstavljena, v začetku sta se ata in sin kar preigrala, pol pa se je počasi začel nabirat prah. Drugače pa je igrača namenjena bolj “spretnim voznikom”, saj je sinu tudi formula letela ven, medtem ko je ata to spretnost obvladal. Tudi jaz sem probala in mi ta turbo ni sedel, samo s turbo zadevo pa lahko zvoziš lupinge. In tudi pri tem nakupu smo imeli srečo. Normalna cena je bila nekaj čez 15000 sit, pa smo se kakšne 15 minut pregovarjal al ja al ne, pa sem v trgovini obema rekla, da je pa to ipak preveč (darilo za RD), pol pa prav prodajalka, da ima zadaj v skladišču isto za 8500 sit, kao je embalaža mal poškodovana. Smo bli prec za, pa mimogrede embalaža je bla čist cela in lepa. Po moje so to neke taktike.

Pri nas so bile igrace, ki so bile drazje, tudi za dlje casa zanimive – vrtiljak, trapez oz. baby gym in glasbeni most. Tista Tomyjeva ropotuljica pa nasemu malemu tudi se ni bila zanimiva pri treh meseceih, ratala je kar nekaj mesecev kasneje.

Tudi mi imamo to opico (trenutno na podstrehi-na čakanju).Tamala jo je v začetku tudi zelo rada gledala. Meni ni bila všeč, ker je pretežka za majhnega otroka pa tisti nosek 6-7m otrok ne more pritisnit tako, da sem se morala jaz igrat namesto otroka. Ko pa je malo zrasla in prišla do moči je bilo pa v redu.
Malo sem bila razočarana nad eno zeleno žabico od TOMIJA, ki jo sestaviš po principu lončkov in za vsako pravilno sestavo lepo zapoje na koncu , ko je žaba cela otrok pritisne na rožico tako, da se žaba zatrese in razstavi.
Meni se je zdela zelo pametna igrača, kjer naj bi otrok razvijal motoriko, pa moram reči, da sem še sama morala biti zbrana, da sem tistih par koncev dobila skupaj. No ja saj otrok mora vadit. Potem pa je prišel en mulc moževa žlahta (mene ni bilo doma) na obisk in se menda toliko časa izživljal nad to žabo, da so se zmešali kontakti. Žaba je potem kar sama zapela kakšno melodijo tako, da si se ustrašil….tudi ta je na podstrehi.

Nečaka pa imata tomijev vlakec-Tomažek, ki gre na tistih modrih tirih ali kar prosto po tleh. Ta igrača mi je všeč. Že par let jo imata -celo vsak svojega pa je še vedno aktualen.

Ali ima kdo od vas sintesajzerje te otroške. Se obnesejo? Naša mala ima
Zelo rada LALA. Bi ji že zdavnaj kupila pa me skrbi, da bo spet muha enodnevnica.

Mi imamo sintesajzer chicco, pa mu ni bil tako zanimiv. Zanimivo, sosedova punčka pa je čist nora nanj. Upam, da bo drugemu sinku bolj zanimiv. Po moje mu zato ni bil, ker ga muzika niti ne zanima preveč.

10 mesecev (oprosti za pozen odgovor, nisem bila nič na forumu prej). čemu pa te to zanima?

New Report

Close