Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza Draga terapija z BH- po mnenju dr.Franića

Draga terapija z BH- po mnenju dr.Franića

Še vedno čakam odgovor dr.Franića, medtem me pa preveč srbi jezik, da ne bi komentirala še te njegove trditve :
“Ne obstaja nobena relevantna študija ki bi govorila o učinkovitosti, predvsem pa o varnosti tako DRAGE th.”

Namreč danes sem dobila tole čisto svežo informacijo o tem, kako dragi so bioidentični hormoni:
Utrogestan- 60 tablet, v vsaki po 100mg bioidentičnega progesterona, cena 7 eur !
Če bi se jih dalo dobiti na beli recept, bi to za nas bilo zelo poceni zdravljenje. Ampak usoda tega je v rokah, koga že?

LP Jerneja

Jerneja62….popravek. 30 okroglih tabletk Utrogestana -100mg, ki se lahko jemlje oralno ali vaginalno stane 8 eur…to je inf. od včeraj.
Sicer pa….komu mar…saj ga je za (le za slovenske) ženske v klimakteriju menda škoda !? (ginekologi ga “predpišejo” na listku, le kakšni mladi nosečnici v prvem trimesečju nosečnosti-
za njih pa ni treba “študije o škodljivosti BH progesterona”)

Lep pozdrav

Kaj???!!!! Saj ne morem verjet…..

KATASTROFA!!!!

Gremo na ceste????

Trditev dr. Franiča o ceni BH je čisto na mestu.
Mene osebno je predpisan paket BH stal 400 eur, plus test v Adrialabu (130 eur) plus pregled pri lečeči zdravnici (65 eur) plus pot do nje (pa tako sem bila vesela, ko se je pojavilo novo ime na področju zdravljenja z BH v vzhodni Sloveniji). S tem, da niti ne govorim o okrnjeni oz. vzvišeni komunikaciji po tem, ko so bila zdravila že naročena.

Absolutno potrjujem, da se veliko “zdravnikov” tega trenutno aktualnega posla loteva s kovanci v očeh, namesto z željo po pomoči v srcu. Seveda se bomo ženske nasmolile še mnogokrat, dokler ne bomo naletele na verodostojnega in kvalitetno usposobljenega zdravnika, ki bo etično pristopil k reševanju težav.

Mislim, da omenjeni zdravnik ni prav daleč tudi s trditvijo, da “Ne obstaja nobena relevantna študija ki bi govorila o učinkovitosti, predvsem pa o varnosti tako DRAGE th.”
Obstajajo ad hoc povratne informacije o izboljšanjem počutju pacientk, a kolikor vem, daljše in relevantne študije o tem dejansko (še) niso opravili. Popravite me, prosim, če razmišljam napačno.

Evridika,

na temle forumu sodelujemo ženske, ki imamo večinoma dobre izkušnje z BH, nekatere že eno ali dve leti, tako da absolutno izključujemo možnost placebo efekta. Glede tvoje izjave, da ni študije o škodljivih učinkih BH pa mi gredo že lasje in kocine pokonci, ko moram že ničkolikokrat vprašat tebe in druge dvomljivce: Kako pa lahko našemu telesu škodijo hormoni, ki so po kemijski formuli identični našim lastnim, ki jih imamo v telesu. Pod pogojem seveda, da so pod nadzorom ginekologa oz. zdravnika, ki se na to spozna. Po drugi strani pa so študije opravljene za sintetične hormone, kateri se po kemijski formuli razlikujejo od naših lastnih in dokazano škodijo- in kaj imamo me uporabnice od teh študij?-trpljenje in strahove.

Glede stroškov pa samo tole- res, da to stane, in zakaj je tako? Saj smo že pisale, kako poceni je BH Utrogestan v lekarni, samo kaj pomaga, ko nam ga na recept noče nihče napisati. In trdijo ti naši zdravniki, da ni od njih nobene koristi, po drugi strani pa ga predpisujejo nosečnicam. Halo? Tako da nobena tvoja trditev ne zdrži, le preberi si vsa naša razmišljanja in strokovne odgovore dr.Senčarjeve.

Poglej si še v wikipedijo formula za bioidentični progesteron
Progesterone

Formule za sintetičnega nisem našla, se pa razlikuje, mogoče jo bo našla katera druga.

LP Jerneja

Evridika,

na temle forumu sodelujemo ženske, ki imamo večinoma dobre izkušnje z BH, nekatere že eno ali dve leti, tako da absolutno izključujemo možnost placebo efekta. Glede

Kratko in jedrnato:
1. o placebu tukaj ni govora, zato ne vem, zakaj se ga omenja
2. trditev, da je BH draga, je dokazljivo pravilna (v naših denarnicah) in realna
3. trditev, da (še) ni bilo narejene daljše znanstvene študije o BH, je realna. Dokler je ne bo, bomo pač s figo v žepu konzumirale, kar je razpoložljivega na tržišču.
4. lepo, da sodelujete na tem forumu “ženske z dveletno izkušnjo jemanja BH”. A to, kar ste ve (oz. ti) sedaj, sem jaz že davno tega bila; to, kar sem jaz sedaj, pa ve (ti) nekoč šele boste (boš).
5. čeprav menim, da sem ženska z daljšimi in (verjetno) bogatejšimi izkušnjami, ne bom uzurpirala tega foruma z brezkompromisnimi enoznačnimi trditvami, pač pa bom raje izmenjavala mnenja in iskala cenejše in enostavnejše poti dostopa do BH.

Prisrčen in prijazen pozdrav,
evridika.

Seveda je terapija z BH kura, ki nosi zlata jajca. Brez izjeme. Tudi moderatorka foruma BH to dobro ve.

Kaj si pa hotela s tem povedati? A sintetični hormoni pa niso zlata jajca za farmacijo? Hkrati pa strup za naša telesa.

LP Jerneja

Ja madona zavist slovenska!!!!!!, namesto da bi bile hveležne zdravnici, ki ima pogum in željo speljat raziskavo o delovanju BH in pomagat ženskam, jo pa takole žalite…..
Vsaka stvar nekaj stane, NIČ ni zastonj, vsaka pa naj se sama odloči kaj bo jemala in kaj je dobro zanjo.
Kot sem že enkrat napisala; če mi bodo Bh pomagali, da bo moje življenje končno dobilo nazaj neko kvaliteto in si z njimi ne bom uničila zdravja, rade volje plačam in me ČISTO NIČ ne zanima kdo s tem zasluži.