Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja dopust po porodniški, prosim za pomoč

dopust po porodniški, prosim za pomoč

Na netu sem našla več informacij glede koriščenja dopusta v šolstvu po porodniški,pa me zanima, kaj je res in kaj ni. Porodniška se mi izteče sredi maja.

1. Na ministrstvu je pred kakimi tremi leti izšla okrožnica, kjer je pisalo, da tistim, ki se maja vrnejo s porodniške v razred, ravnatelj lahko vloži prošnjo na ministrstvo za koriščenje dopusta že v maju. Ker je nelogično, da boš zaključeval učencem, ki jih še nikoli nisi videl, ocene.

2. Če si dobro brala zakonodajo piše, da se dopust praviloma koristi med počitnicami. Meni so na CSD razložili,da praviloma ne pomeni mora.

To sem našla na netu. Sploh tale okrožnica me zanima. Če mi lahko kdo pomaga, se vnaprej zahvaljujem.

Tole sem našla. Mogoče pa pride komu prav.

http://med.over.net/forum5/read.php?117,2271242,2271275

Ima katera morda informacijo, če še tista okrožnica iz 2004 velja?

Iz “porodniške” se vračam v začetku maja, pred tem sem pa bila v bolniški in zato s najdem v odstavku, ki bi bil zelo ugoden zame…:

3. Izraba letnega dopusta

a. Delavka je bila vse leto 2003 odsotna z dela in se s porodniške vrača 30. maja 2004. Kako lahko izrabi letni dopust?
Že v prejšnji točki smo ugotovili, kako je s prenosom letnega dopusta iz prejšnjega koledarskega leta. Glede izrabe letnega dopusta v tekočem letu pa je potrebno takšno situacijo ob upoštevanju koristi otrok pri izvedbi pouka, reševati kot izjemo. Glede na to, da se delavka vrača na delo proti koncu pouka, šola s pisno vlogo zaprosi ministrstvo, da lahko prične z izrabo letnega dopusta neposredno po zaključenem porodniškem dopustu in dopustu za nego in varstvo otroka. Ministrstvo na podlagi pisne vloge izda soglasje za izrabo letnega dopusta izven časa šolskih počitnic, ob tem pa lahko odobri tudi dodatno zaposlitev za čas trajanja pouka. Delavka bo torej na podlagi soglasja lahko izrabila letni dopust neposredno po zaključenem porodniškem dopustu in dopustu za nego in varstvo otroka in to delno tudi v času pouka, delno pa v čas poletnih počitnic.

hvala in lp
Andreja

Jaz lahko povem, kaj sem jaz naredila. Med porodniško sem v času šolskih počitnic tekom šolskega leta (jesenske, zimske, novoletne, prvomajske) koristila letni dopust (prekinila sem porodniško in šla na dopust). Le na tak način sem lahko porabila dopust prejšnjega leta in ostala do nastopa dopusta tekočega leta doma.

Kako pa ste lahko kar prekinili porodnisko?

New Report

Close