Najdi forum

Pozdravljeni.

Koliko ur vam je zaračunal ravnatelj za šolsko leto in po kakšnem ključu? Menim, da je to hojladri hojladra in da si ravnatelji zmišljujejo ure za doprinos, kakor se jim zljubi.

lp

Oj!

Jst jih mam letos 112, lani na drugi šoli pa 79. pojma nimam kako to računajo.

Št. dni počitnic v šolskem letu minus št. dni dopusta krat 5 (šolskih) ur.

nova
Uredništvo priporoča

Ojla,
mene pa zanima, kaj so to “ure za doprinos”? A so to ure, ki jih moraš poleg ur v razredu opravit še z drugim delom? Če je to to, znaša moj “doprinos” 65o ur.

Učitelji smo delavci kot vsi drugi, z 8-urnim delavnikom in toliko in toliko dopusta. Naša ravnateljica hoče, da imamo krožke ali dopolnilni pouk ali kaj podobnega, da smo lahko vse dni počitnic doma. Veljam (in tudi sem) za zelo dobro učiteljico, pa kljub krožku, dodatnemu pouku, urejanju šolskega časopisa in vsem pripravam in popravam in tako naprej ne delam vsak dan osem ur. Sama imam 28 dni dopusta, doma sem pa okrog 50. Zdaj me pa linčajte.

Če z vsemi krožki, (dopoldanskimi in popoldanskimi) govorilnimi urami, roditeljskimi sestanki, konferencami, timskimi sestanki, kontaktnimi minutami, pripravami in popravami, dopolnilnim in dodatnim poukom in pol ure za malico res ne delaš osem ur na dan, potem resno dvomim, da si dobra učiteljica, saj očitno nekje ubiraš bližnjice. Sploh glede na to, da si sama med svoje aktivnosti naštela še urejanje šolskega časopisa.

(Najpogostejše ubiranje bližnjic, ki ga opažam, je zanemarjanje lastnega izobraževanja in poklicnega razvoja, kar potegne za sabo poučevanje po predpotopnih učbenikih ali zapiskih, nesodelovanje v združenjih, namenjenih strokovni rasti učiteljev, in podobno.)

Ha ha, Hrcek – tole si pa dobro napisala.

Sprašujem v bistvu zato, ker mi ni jasno, kako si ravnatelj na koncu leta lahko vzame pravico, da ti trga od plače (če doprinosa nisi naredil) oz. ti dodatnega dela ne plače (torej, če si ure doprinosa presegel, jih naredil več). Če je seštevek ur od šole do šole drugačen, to pomeni, da zakonsko to ni urejeno.
Kako lahko ravnatelji delajo po svoji ‘pameti’? In seveda, kam se lahko obrneš, da bo pravici zadoščeno? Sindikat? Ja, seveda!

Najboljša je ta o pol urnem odmoru za malico.
Zame ni odmor, če več ko pet min porabim,da grem po dnevnik in spet nazaj v razred, med glavnim odmorom dežuram, za kosilo dežuram …
Pri nas doprinosa ni, imam 32 dopusta, doma smo od 1.7. do 24.8.

‘Najboljša je ta o pol urnem odmoru za malico.
Zame ni odmor, če več ko pet min porabim,da grem po dnevnik in spet nazaj v razred, med glavnim odmorom dežuram, za kosilo dežuram … ‘

Se popolnoma strinjam. Žal.

Pri nas ravnatelj sešteje vse dneve, ko ni pouka, odšteje praznike in dela proste dneve, odšteje še dneve zadnji teden junija in avgusta, ko smo vsi v službi, odšteje še tvoj dopust in dobi število dni, pomnoži ga z 8 ur in dobi število ur, ki jih moramo “doprinesti”. Pod to pa lahko štejemo nadomeščanja, spremstva, izobraževanje izven pouka ter drugo delo, ki ni neposredno vezano na pouk in razred (prireditve …). KOnference, roditeljski, govorilne, priprave, poprave … se ne štejejo v to, saj sodijo v redni osemurni delovnik. Smo morali enkrat meriti svoje delo (čisto vse, kar je bilo povezano z delom za šolo, tudi dežurstva, delo doma …) in me je skoraj kap, ko sem si seštela, pa je bil en teden 56 ur, drugi pa 44 ur. Pa ne me linčat:)

LP, J.

Pri nas ravnateljica vsakemu napiše koliko ur mora doprinesti na podlagi dopusta in prostih dnevov, potem pa moramo doprinašati z dodatnim delom (spremstva izven delovnika, delovne sobote, sodelovanje na prireditvah, seminarji….sem NE ŠTEJE govorilnih ur, roditeljskih sestankov, pedagoških sej ali redovalnih konferenc, ko po cele popoldneve sedimo v šoli po končanem delu)…Potem ob koncu šolskega leta vsakemu pregleda opravljeno delo, o katerem moramo pisno poročati mesečno in po svoji presoji (!?) prizna ali ne prizna opravljeno delo, tudi če je to opravljeno. Tako da je vse skupaj eno veliko izkoriščanje in nabiranje nadur, ki niso nikoli plačane, saj se veliko število opr. dela na koncu sploh ne upošteva, ker bi po logiki kot presežno delo moralo biti dodatno plačano. Res se najde kdo, ki ne izpolni kvote, večina nas pa naredi več kot je potrebno za doprinos in nam te ure niso nikoli izplačane.
LP

Pri nas pricakujejo (zelijo) osem-urno prisotnost na delovnem mestu, ob prihodu in odhodu se zigosamo, mesecno oddajamo porocila o dodatnem delu. Nadure niso placane, primanjkljaj prinasas noter z dezurstvi, poletnimi urejanji dnevnikov itd.

Noben se še ni vprašal, ali je doprinos sploh zakonsko urejen. Ni. Kjerkoli po internetu iščeš, da bi našel kaj o tej besedi (!) – uradni list, ne najdeš. To je, kot je bilo zadnjič rečeno v Šolskih razgledih, nezaupnica učiteljem in za vprašat se je, kam to pelje.

Letos, moram doprinest 20 dni (100 PU).
S tem, da nam je rekla, da se spermstva (izven svojega delovnega časa) ne štejejo (teh pa sem naredila že okoli 20 ur), sploh pa ne prireditve, dekoracija avle…
1.7. pa tudi sanjati ne smemo, da bi šli na dopust.

http://barbaraingasper.moj-album.com/

New Report

Close