Že precej časa sanjam o domačem fitnesu. V hiši kjer stanujem (trostanovanjska) imam prostor – preurejeno garažo, kjer bi to poskusila narediti. V hiši razpolagamo že s sobnim kolesom in orbitrekom. Imam tudi but shaper, pa pripomoček pomočnik za dvigovanje za urtjevanje trebušnih mišic, kakšno 2 in 3 kg ročko. Želela pa bi imeti še kakšen kombiniran fitnes aparat. V kaj predragega ne bi šla, sem pa gledala nekaj kombiniranih naprav za dobrih 100 – 120.000. Morda bi se odločila tudi za rabljeno mašino. Ker se mi kmalu obeta neko večje darilo, h kateremu bo prispevalo več sorodnikov, preostanek pa bi pridal moj mož, je to idealna rešitev, da dobim, kar si želim. Vadile bi predvidoma 3 ženske, občasno tudi en srednješolec, pa morda od časa do časa kakšen izmed možev.

Kaj mi svetuješ? Kaj, kje kupiti, na kaj paziti?

LP

Špela

Špela,

Ja to, da želiš doma urediti sobo za vadbo je super. No glede naprave za vadbo doma. Zdaj tocno kaj naj kupis bi ti tesko rekel. Pa vendar, kaj naprava mora imeti ce gre za kombinirano vecnamensko napravo.

saj prodajalec mora vedeti ali omogoča vadbo omenjenih mišinih skupin

Vsekakor mora omogocati vaje za noge: qvadriceps, nožni biceps
vaje za prsne mišice: potisk s prsi, metuljček
vaje za hrbtne mišice: lat mašina
veje za roke: biceps, triceps, ramena

Če orodje omogoča vse te vaje potem je res večnamesnko, če omogoča večino potem je kljub temu lahko še sprejemljivo… seveda, če najdete kakno rabljeno opremo tega tipa se vam jo bolj splača kupiti kot novo, ker je precej ceneje. Pač glejte, da vse skupaj deluke čimbolj kompaktno in čvrsto.

Če boste opremo uporabljale večinoma le ženske, potem je vseeno malo lažje z nakupom, ker potrebujete pol manj uteži in tudi ogrodje zato ne rabi biti tako masivno, kot če bi opremo večinoma uporabljali moški.

Vseeno, naj gre z vami kdo ki je že kdaj vadil na podobnih orodjih ali redno obiskuje fitnes… naj malo sproba kako stvari funkcionirajo. Tako se boste zagotovo lažje odločili.

New Report

Close