Prosim za nasvet,kako naj izgleda moja vadba v domačem fitnesu….zaenkrat imam na razpolago: sobno kolo,orbitrek,ročne uteži-posamične,elanovo lestev na steni……rad pa bi kupil še uteži na vrvi (ne vem kako se strokovno reče)…
star sem 45 let imam 77 kg …….rad bi si ojačal mišice na celem telesu in povrnil kondicijo….med drugim bi rad spravil dol okrog trebuha cca.2 kg maščobe.
Prosim tudi za nasvet,kakšene uteži naj kupim-kako se točno imenujejo uteži,ki bi bile primerne zame….
Za odgovor se zahvaljujem……

1. Elanova lestev bo dobra za vadbo hrbtnih mišic — zgibi (dvigovanje trupa), na njej pa lahko vadiš tudi trebušne (obesiš se na lestev ter dviguješ noge).

2. Ročne uteži uporabi za trening ramen, prs, rok. Edini problem je, da so za nekatere vaje prelahke (praviš da imaš 2, 3 kg). Če boš torej kupoval dodatno opremo bi ti jaz priporočil, da kupiš proste uteži, bodisi v obliki ročk (enoročne), ali pa štango. Vsekakor pa kupi take, kjer se da kolute snemati in dodajati, da boš lahko prilagajal težo. Idealne bi bile torej prilagodljive ročke (enoročne uteži). Teža pa naj bo prilagodljiva vsaj do 15 kg (za posamezno ročko). Torej obe skupaj 30 kg.

3. Če potrebuješ program treninga (vaje) pa napiši.

Andrej

Jože

moje mnenje je, da je potrebno telovadbo prirediti potrebam, in sposobnostim.

Jaz sem nekoliko mlajši in imam razne sobne pripomočke. rad bi samo povedal, kaj sem od vse svoje vadbe ugotovi.

Prvič:

Vzeti si moraš čas za vadbo, redno vadbo, vsak dan ista ura, ni potrebno vsak dan lahko vsak drugi dan, odvisno od intenzivnosti vadbe. Kajti včasih nisi volje, da bi karkoli telovadil. Pač se je potrebno potruditi.

Drugič:

Najbolša telovadba za moč je telovadba s svojim telesom. To so skledce, dviganje trupa, za triceps dvigovanje v sedečem položaju noge na stolu, roke na drugem stolu. počepi, razgibavanje. Če si brez kondicije je to najbolje, najprej, naj se mišice navadijo, na lastno težo, ko si močnejši nadaljuješ z opremo.

Tretjič:

Ne pretiravaj NIKOLI, ne pretegni kakšne mišice. Za takšno vadbo potrebuješ čas in čas pokaže rezultate, čeravno neznatne, rezultati so.

Četrtič:

Ob telovadbi pazi na prehrano: za začetek nikoli hranjeje po 6 uri zvečer in obvezen zajtrk ob 8h žemljica – polnozrnata lahko z jogurtom.

Toliko za enkrat, če bo kaj pomagalo

jaka

Spoštovani Jože

Za ureditev domačega fitnesa morate najprej uredit primeren zračen suh prostor, izberite prostor, ki ima čim večji volumen oz visok strop, tako da bo dovolj prostora za vadbo (posebej pri izvajanju eksplozivnih vaj).

Vsekakor je pomemba izbira naprav in uteži saj je na trgu kar pestra ponudba predvsem dragih večnamenskih trenažerjev, ki pa so uporabni predvsem za rehabilitacijo.

Pri vadbi se v zahodnem svetu predvsem v ZDA, ki je vodilna na tem področju prehaja iz večnamenskih trenažerjev in mehanskih naprav nazaj na vadbo s prostimi utežmi. Seveda pa je pri taki vadbi izredno pomembna pravilna izvedba vaj, saj v nasprotnem primeru lahko naredimo več škode kot koristi. Vedeti moramo, da rezultatov ne moremo izsiliti čez noč, potrebna so leta trdega dela vendar na koncu je uspeh garantiran, saj postane telesna vadba tudi del našega življenja in ne le sredstvo za hitro polepšanje naše zunanjosti.

Za opremo v domačem fitnesu bi se odločil za: kolo, klopica za bench, “latmašina”, caa. 80 kg uteži, olimpijska “štanga” 20 kg, dve krajši “štangi” caa. 8 kilogramski, lestev, ročke z različnimi težami od 2.6 – 8 kg.

S tako opremo lahko okrepimo vse mišične skupine, predvsem pa velike – kompleksne mišične skupine kot so hrbtne mišice, noge, križ, itd. Moram vas opozoriti, da morate vedeti, kaj s tako opremo početi, zato vam predlagam, da se obrnete na bližnji fitnes studio kjer imajo strokovnega delavca. Vključite se v organizirano vadbo za nekaj mesecev tako, da osvojite pravilno izvajanje vaj, pravilno dihanje med izvajanjem vaj, izdelate program treninga, itd… Skrbeti morate tudi na pravilno zdravo prehrano…

Upam, da sem vam vsaj malo pomagal pri vaši pomembni življenski odločitvi, da nekaj naredite za svoje zdravje.

Lep pozdrav
Grega

vsem se zahvaljujem za nasvete.Ker fitnes uporabljajo tudi ostali družinski člani,smo vse nasvete vrgli na mizo in preglasovali so me.Kupili smo TRENAŽER,ki ima dvigovanje uteži,metuljčka,za noge-sede,za noge stoje,vlečenje sede na tleh,stoje…..skratka zanima me,koliko časa lahko delam katero vajo in približno s kakšno obremenitvijo….npr.poizkusil sem dvigati noge sede pri obremenitvi 15 kg in se mi je zdelo,da so mišice precej napete,tako da nisem prepričan,ali je to preveč…..prosim za neko okvirno oceno…

Najprej začni z majhnimi težami, to je s težo s katero brez težav narediš 15-20 ponavljanj, za noge in to dve do tri serije z vmesnim počitkom 1-2 min. Za zgornji del telesa pa 10 – 15 ponavljanj na serijo. Ne pozabi na ogrevanje in raztegovanje.

Trenažer je v redu za začetnike in rehabilitacijo, če pa hočeš poleg lepega izgleda še funkcionalno telo si nabavi še drog in uteži in začni z počepi, dedlifti…itd
l.p.

zanima me še,kako se pravilno diha,pri uporabi trenažerja…..jaz sedaj diham takole….zajamem zrak in naredim pol vaje,pri drugi polovici vaje pa izdihnem,pa ne vem če je to prav…….

Zanima me kako bi pridobil veliko mišične mase star sem 14 let in štirikrat tedenjsko treniram boks petek soboto nedeljo pa doma delam sklece kakih 120 ampak sem pričakoval večji učinek in kako bi pridobil več mišic zanima me tudi katere protejine morem jemati hvala za odgovor.

Počakaj še 2 leti, da se tvoj hormonski sistem razvije do konca… takrat pa začni z ustreznim treningom in kvalitetnim režimom prehrane. Kakšnekoli bližnjice zlasti pri 14 letih, pa ti bodo povzročile številne negativne posledice.
Pridno treniraj boks, za mišično maso boš imel še veliko časa…

lp

[url=http://www.bodyteam.si/osebno-trenerstvo/]Osebno trenerstvo[/url] Bodyteam | Jure Klemenčič

Kako živeti zdravo in manj stresno?
@life je odlična pot do zdravja in dobrega počutja.
http://www.a-life.eu.com

Lep dan!


@life

Lep pozdrav! star sem 19 let. sem glasbenik. zato med šol. letom nisem imel časa za rekreacijo in razne vaje. sem na prehodu iz srednje šole na faks. zato me zanima na kakšen način bi se dalo v 3 mesecih izgubiti čimveč maščobe in pridobiti čimveč mišične mase. kakšna prehrana? kakšne vaje? Hvala za odgovor! 🙂

Zdravo.

To je precej široko vprašanje tako, da lahko prebereš članek na spodnjih dveh linkih on dobiš nekakšne smernice in idejo!

http://www.bodyteam.si/hujsanje-ali-izguba-odvecne-mascobe-1-del/
http://www.bodyteam.si/hujsanje-ali-izguba-odvecne-mascobe-2-del/

lp

[url=http://www.bodyteam.si/osebno-trenerstvo/]Osebno trenerstvo[/url] Bodyteam | Jure Klemenčič

Čimveč v treh mesecih zgubiš tako da narediš vse optimalno. Mogoče bo najbolje, da se oglasiš pri profesionalcih.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

New Report

Close