Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana Doma pridobljene sirotkine beljakovine v prahu

Doma pridobljene sirotkine beljakovine v prahu

Pozdravljeni,
Star sem 16 let in se že dolgo časa ukvarjam s športom, zadnje čase pa predvsem telovadim ter delam na moči saj želim pridobit mišično maso. Po malo raziskovanja sem ugotovil, da mišice za ustrezno rast potrebujejo beljakovine itd… Skratka zanima me ali morda kdo ve, kako bi si pripravil sirotkine beljakovine v prahu doma ( torej kako sirotki odvzet maščobe, sladkor,… da ostane le visoka koncentracija beljakovin) in če je to sploh mogoče.? Prosim za mnenja tistih, ki se spoznate na to temo.

Hvala in lep pozdrav!

Sam tega ne boš mogel narediti. Maščobe v sirotki ne ostane prav veliko, saj je to sestavina sira. Sirotka pa ostanek od mleka. Tisto nekaj ogjikovih hidratov pa zmanjšajo s fermentacijo.

Predlagam ti, da še malo raziskuješ in ugotovil boš, da potrebuješ bistveno manj beljakovin, za mišično maso kot se ti morda sedaj zdi. Predlagam ti, da bolj paziš pri prehani. Tisti gainer po trenignu pa raje kupi v trgovini.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

New Report

Close