Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja DOMA NAREJENI ADVENTNI KOLEDARJI

DOMA NAREJENI ADVENTNI KOLEDARJI

DOMA NAREJENI ADVENTNI KOLEDARJI

Nekaj namigov :

Iz gobe izrežeš smrekico v velikosti približno 1,5 m in jo « oblečeš » v temno zelen filc ali kakšno drugo blago. Lahko šivate na stroj ali na roko. Na lice smrekice je potrebno pred tem našiti 24 žepkov, jaz bi jih kar iz ene navadne bele rjuhe, (ki je recimo ne uporabljate več) izrezala te žepke, potem pa bi na vsakega s flumastri za tekstil narisala božične motive. Ti žepki so lahko tudi iz raznobarvnega blaga, ali iz žaklovine … poljubno kakor je komu všeč. Meni bi bilo najlažje narisati in napisati št. kar na belo blago. Pa tudi zelo lepo bi izpadlo. Katera mamica je zelo vešča in se ji ljubi bi lahko tudi kaj izvezla …

Vrvico napnete od stene do stene in nanjo s ščipalkami za perilo obesite vrečke ali žepke, ti so lahko iz žaklovine (tu bi jaz nanje iz slanega testa barvnega nalepila božične motive – uporabila bi kar modelčke za kekse) potem pa bi jih z lesenimi ščipalkami obesila na vrvico in na ščipalke napisala številke ali nalepila, tudi na ščipalke lahko nalepite manjše motivčke iz valovite lepenke, tršega kartona, das mase, fimo mase ali slanega testa … tu je paleta izbire velika. Namesto žaklovine lahko uporabite blago, ali papirnate vrečke (tu bi jaz otrokom dala, da bi jih poslikali) potem pa bi tudi lesene ščipalke recimo raznobarvno kar s tempera barvicami ali kakšnimi drugimi pobarvala, da bi bilo bolj pisano – otroško … lahko na papirnate vrečke samo nalepite božične motive recimo iz kakšne revije ali lanskih čestitk ali sami rišete … vse to lahko tudi z rdečimi trakci zavežete na vrvico … pa tudi namesto vrvice lahko uporabite kakšne lepe veje iz gozda in nanje zavežete škrnicle … mene pa zelo mika, da bi te vrečke spletla iz naravne ovčje volne v različnih vzorčkih ali pa raznobarvno … toliko imam idej da sploh ne vem kaj bi … lahko pa to tudi naredite na vrata otroške sobe … jaz bi vrvico napeljala okrog in okrog vrat – recimo 4 vrste, ker so 4 tedni in potem v vsako vrsto 7 vrečic – kakšne pač kdo želi. Mogoče bi čisto nad tem še napeljala eno vrvico in nanjo po dolžini vrat do kod pač bi segale vrečice obesila en božični veliki papir ali košček blaga, da bi izgledalo še bolj praznično … tudi tukaj bi potem s ščipalkami obešala vrčice na vrvice, vrvice pa bi uporabila rdeče ali tisto naravno špago iz semenarne … mogoče bi še v vsako vrečico ali pa kar s ščipalko pripela za vsak dan eno božično ali novoletno misel … potem bi vsak dan družina skupaj vzela dol vrečico in bi za mizo skupaj pojedli njeno vsebino, ali se skupaj poigrali s prstnimi lutkami, ali skupaj barvali …VAŽNO JE DA BI BILI KOT DRUŽINA V TO VPLETENI VSI IN TO POČELI SKUPAJ. Pa tudi misel bi lahko skupaj prebrali. Lahko pa za vsak dan pridate v vrečico kakšno zgodbico, ki bi jo skupaj prebrali. Jaz nekaj od tega zagovoto bom naredila, čakam če me še kakšna ideja razsvetli, potem pa na delo. Aja mogoče bom jaz imela mešane vrečice, malo zašite na roko iz blaga, malo spletene, malo iz žaklovine, zagotov pa pripete z lesenimi ščipalkami.

Zdaj pa polnjenje vrečk … jaz bom ker smo pri hiši štirje vse po štiri, recimo v vrečice bi dajala : cele orehe, lešnike, suho sadje, bombone, prstne lutke, luščene orehe, mandlje, čisto micene čokoladice, keksi, recimo po štiri male barvice, voščenke, saj lahko daste kaj noter, kar je že pri hiši, ob vsej poplavi vsega mogoče otroci niti opazili ne bodo … skratka nekaj čisto majhnega in lahkega …

Tako svoje ideje sem podelila z vami in morda boste tudi vi vaše z menoj. Saj veste več glav več ve. Toliko na hitro, če me še kaj zadene vam pišem.

Vaš Medvedek Pu

Občudujem te!
Moja punčka je bila stara 2 leti, ampak že aktivno kupujem stvari, da bi lahko kaj delali. Vse imam že pripravljeno za izdelovanje voščilnic, pa risanje na kozarčke.
Sedaj pa bom tudi jaz naredila adventni koledarček.
Hvala Medvedek!!!
HVALA!!!

Super, predvsem tisto z napeto vrvico, ker je bolj simpl…
Ali imaš tudi nasvet kako ukrepati, ko 2 in pol letnik, ki bolj malo govori, decibele pa na maximumu, želi pogledat/imet/odpret vsako vrečico, zraven pa skušaš preprečiti starejši sestri, da bi 2 in pol letnika fizično onemogočila (ah, priznam – porinila, sunila, brcnila).
Bom še malo razmislila, kako in kaj. Res ne vem, kako to – z možem imava tako rada mir, otroka sta pa čisto drugačna;))

nova
Uredništvo priporoča

V eni reviji sem zasledila super idejo za adventni koledar iz majhnih glinenih cvetličnih lončkov. Ampak res majhnih, takih ki se uporabljajo le za izdelovanje figur in ne za sajenje rož. Imajo jih v Prometeju (po mojem).
Potrebujete le še leseno desko (šper plato), zlato bronzo, lepilno pištolo (ali sekundno lepilo) in flomastre, ki pišejo po lončkih.
Gre pa takole, šper plato pobarvata z bronzo v zlato in nanjo s pištolo nalepite 24 majhnih cvetličnih lončkov na katere napišete številke od 1 do 24 in jih po želji še okrasite z božičnimi motivi.
No, potem lončke le še napolnite (po možnosti tako, da gleda malce pisanega papirja, kakšna drobcena smrekova vejica ali storžek ven iz lončka) in zadevo obesite na steno.

Dragi Medvedek Pu!

toliko časa je že minilo, odkar sem bila nazadnje na forumu (sto in ena obveznost). Pa ravno danes razmišljam, da bom sama naredila adv. koledar za mojo malo in sem sklenila, da skočim po nasvete sem gor!
No in kaj najdem – tvojo temo. Zelo sem se razveselila.

Če ima še kdo kakšno idejo ali pa pozna kakšno spletno stran na to temo, prosim za pomoč!

lp, Saša

Dragi medvedek PU,
jaz sem nekaj takega že poskusila v prejšnjih letih, le da sem darilca zavijala v barvaste papirje ali papirčke,na katere smo sami naslikali risbice. Te smo nato nalepili na smrekico (iz kartona, pobarvano z tempera barvicami). Bilo je zelo luštno, najlepše pa so iskrice v očeh otrok, ko to pripravljamo in ko darilca odpirajo.
Hvala za ideje medvedek PU, zelo radi prebiramo vaše poste.
Melita

Jaz sem prejšnji advent naredila takole:
mala darilca sem zavila v darilni papir in jih privezala s trakovi na zaveso. Imamo ravno eno tako z luknjicami na kuhinjskih vratih :)) Pa še lepo na mašno so bili in so si otroci sami vzeli darila…..

Zavila sem šilček, svinčnike z radirko ali pa kakšne svetleče, čokoladko, kičaste špangice …. hm, hm… aja, lasne sponke …. , elastike, kupila sem tudi tri žličke – malo dražje sicer in nič ne pašejo k jedilnemu priboru, ampak najmlajša še vedno najraje je hrano prav s tisto :)))…

V vsakem paketku je bilo darilo le za enega otroka, toliko pa sem že gledala, da so dobili vsi približno enako :))))))) In vsako jutro je bil drug na vrsti, zjutraj ni bilo nič problem vstat….najprej smo tekli pogledat, kaj bo tokrat pokukalo ven :)))

Aja, pa paketki so bili oštevilčeni in smo morali it lepo po vrsti ….

Le v zadnjem 24. je bilo nekaj za vse – mislim, da tri dišeče radirke….

:))) Komaj čakam, da spet začnemo z okraševanjem….Moramo še po mah za jaslice – letos smo jih imeli do aprila ali maja (so bile pač tako zanimive, pa lučke tudi :))

New Report

Close