Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Dolgotrajni zagon

Dolgotrajni zagon

Trenutno imam milejši zagon, ki traja približno že dva meseca. Zanima me, če je že kdo imel dva meseca skupaj lažjo oblika zagona.
Bojim se tudi, da se težav ne bom znebil in bodo sedaj vseskozi prisotne. Se je to komu že dogajalo ??

Cela dva meseca ima občasne mravljince, tresenje rok, neko čudno migetanje po telesu, občasno elektrizacijo, občasno težke roke in noge.
Vsi ti občutki trajajo nekaj dni, se potuhnejo, pojavijo na drugem delu telesa, v glavnem pa so neprijetni.

Lp,
Anže

Anže ja poznam to- sicer je trajalo malo manj kot 2 meseca pa vseeno dolgo.
Moja slaba izkušnja je, da je bilo to neke vrste opozorilo, da se pripravlja kaj večjega – ni pa to nujno oz pogoj.

Drži se

LP Nati

Nati, torej se je tudi tebi pred ta “pravim zagonom ” bolezni dogajalo isto. V kolikšnem času po teh prvih svarilnih znakih, pa si doživela ta pravi močan zagon. Ali so ti potem ti čudni občutki izginili, ali so še zmeraj prisotni??

Lp,
Anže

Anže,

jaz sem imela v bistvu samo dva zagona. Pred prvim sploh nisem vedela kaj se z mano dogaja in kaj ti znaki pomenijo.
Pred drugim zagonom pa sem imela kar nekaj problemov od mravljincev, krčev, trzanja mišič, oslabelega občutka v levi roki…
Bolj intenzivno je bilo kakšen mesec in pol – jaz sem temu rekla da se nekaj napoveduje- in res se je – potem mi je odpovedala leva roka(pareza) nakar so sledile infuzije. Po infuzijah sem imela približno tri tedne mir – to je bilo meseca marca – ampak sem sedaj spet pri prvih znakih, le da niso tako intenzivni.

Skratka kar naprej se nekaj dogaja. Nikoli ni čisto OK – vsaj pri meni.
Vendar pa Anže, vsak doživlja to drugače in ni nekega splošnega poteka oz merila kako se bo to odvijalo pri tebi.
Tako kot si ti zapisal se ti občutki potuhnejo – za koliko časa pa je odvisno od mnogo dejavnikov – lahko od vremena, od stresa, napora..

Koliko časa pa že imaš MS?

LP Nati

MS imam že leto in pol. Začelo se je z vrtoglavico v lanskem februarju, nadaljevalo z mravljinčenje, avgusta in septembra sem mel bolečine v sklepih. Potem je bil mir do marca. Sedaj pa znova. Tako kot praviš ti, nikoli nimam mira, vedno je kaj. Ampak dva meseca skupaj pa se mi še ni vleklo. Upam, da bodo simptomi prej ali slej izginili in da se ne bo izcimilo kaj večjega. Malo me skrbi, da bi mi kakšni znaki ostali in da ne bi popolnoma okreval.

Lep sončen dan.
Anže

Anže
tudi jaz upam,da se ti bo vse dobro izteklo. Računaj pa s tem da te bo vedno kaj presenetilo – lahko v dobrem ali malo manj dobrem smislu – seveda kar se MS tiče.

Lep vikend ti želim

Nati

Nati, kako dolgo pa že ti imaš MS. Kolikor berem na foromu, se oglašajo redki, ki jo imajo več let, večinoma smo sami taki, ki smo se z njo komaj začeli spopadati!! Prebral sem, da mlajši ko si, lažjo obliko imaš in tudi težave so lažje.
Če pa se ti pojavi, ko si že starejši, so pa težave občutno težje. Veš ti kaj o tem???

Lp,
Anže

New Report

Close