Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Dolgotrajna poškodba rame in neizboljšanje

Dolgotrajna poškodba rame in neizboljšanje

Pozdravljeni!

K vam se obračam za nasvet, kako naprej.
Pred nekaj manj kot tremi leti sem utrpela prometno nesrečo, kjer ni bilo nobene hude travme, le udarnina in pretegnjena rama. Čeprav je po nekaj mesecih bolečina izzvenela, sem opazila povešeno ramo. Leto kasneje so se začele bolečine na desni strani hrbta, posebej ob lopatici. Tudi mišice so se zelo zategnile in začelo je pokanje in nekakšen zvok ‘drobljenja’ v mišici ob vsakem premiku. Bila sem pri ortopedu, napotil me je na fizioterapijo z manualno masažo. To sem opravila vendar ni pomagalo. Nato sem šla na kontrolni pregled k ortopedu in me je napotil na privat fizioterapijo v Divačo, kjer naj bi se naučila pravih gibalnih vzorcev in bi s tem zmanjšala bolečino. Bila sem velikokrat, vendar so mi vaje še poslabšale bolečine in zategnile mišico, še bolj pa vse poka (pokajoči zvok prsnice, ‘popping’ zvok rame in nekakšen zvok drobljenja v mišici ). Poskusila sem tudi z raznimi kremami – tigrova mast., voltaren, pernaton, magnezij, gretje mišice) in resnično nič ne pomaga. Imam komaj 27 let in sem študentka (tako, da nisem v nobenih prisilnih položajih, ki bi povzročali bolečine). Prav tako se veiko gibljem, predvsem hodim. Funkcionalno vadbo sem morala zaradi teh bolečin opustiti.
Lečeči ortoped je mnenja, da je slikanje v tem primeru nesmiselno. Opravila sem ultrazvok, kjer se je pokazala le nekoliko degenerirana vez, ki naj na to ne bi imela vpliva.
Jaz pa res ne vem več kam se obrniti, ker ta bolečina resnično obvladuje moje življenje in je ne morem zmanjšati.
Hvala za vaš odgovor, lp

Spoštovani!
Svetujem RTG in MR preiskavo ramena (MR artrografijo), da se izključi poškodbo mišic rotatorne manšete ali vezi. Lahko pridete tudi k meni na pregled. Lahko da je prišlo tudi do okvare kakšnega živca, v tem primeru je potrebno narediti EMG zgornjih okončin in oblopatične muskulature.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close