Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Dolgotrajen kašelj

Dolgotrajen kašelj

Pozdravljeni,

Pišem ker bi prosila za mnenje oz še za kakšno idejo kaj lahko storim.

Lani novembra sem zbolela za atipično pljučnico, kašljala res veliko mokrega kašlja, vročina ipd, dobila antibiotike za katere se mi ni zdelo, da so imeli ravno učinek.. in od takrat do danes še kar kašljam.

Januarja sem bila na pregledu pri dr, saj sem zdrava, ampak kašelj ne gre stran in me precej moti v službi, športu ipd. Dale sva slikat pljuča in vse bp, pa me je napotila domov, da saj bo šlo mimo. Pa naj za imunski sistem spijem 3imunograme. Sem tudi to popila, ni pomagalo.

In sta šla še slaba 2 meseca mimo in jaz še kar kašljam in ne najdem sama pri sebi vzroka. Kašelj je moker, s prozornim izcedkom. Ko me zagrabi zna kar trajat, pa z nosa mi potem začne teči. In ni nekega pravila kdaj se bo to zgodilo. Ponoči ko se uležem in zjutraj ziher kašljam, pa čez dan tudi, brez nekega logičnega vzroka. Menim, da refluks ni ker me nič ne peče, da bi kakšno alergijo razvila mi je čudno, da bi se to začelo ko sem zbolela in res nimam več idej od česa bi to lahko bilo. Ne opažam spremembe v teži, mogoče se mi zdi, da mi lasje bolj izpadajo (ampak to spet a je od barvanja, sezone..), ali je stres v sluzbi.. Stara pa sem 34.

Naročila sem se na ponoven pregled pri dr, ampak imam občutek da morem priti tja z neko idejo kaj bova pogledali, drugače me bo samo domov poslala. Ste imeli kakšen podoben primer, oz ali imate idejo kaj naj pri sebi opazujem?

Hvala in lp

Dober dan,

dostikrat je dražeč kašelj posledica dogajanja v nosu, da malo sluzi po zadnji steni zateka in to draži. Tudi sama poveste, da vam med kašljem teče iz nosu. Lahko je tudi alergijski rinitis. Jaz bi poskusil najprej za 2 tedna eno nosno glukokortikoidno pršilo.

LP

Pozdravljeni,

Najlepša hvala za odgovor.

Ja, iz nosa mi teče, ampak se mi to zdi bolj posledica kašlja in ne obratno. Ker se najprej zacne napad kaslja in potem se nos napolni.

Bom predlagala moji dr alergijske teste oz to pršilo.

Lp

Chat

New Report

Close