Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Dokumentacija za gradnjo hiše

Dokumentacija za gradnjo hiše

Zdravo,

prosim za mnenje glede celotne dokumentacije za gradnjo hiše na sev.primorskem.
Imava parcelo in geodetski posnetek, iščemo arhitekta.
Bila sva že pri petih projektantih in sicer nas pride celotna dokumentacija IZP,DGD, PZI od 6500-8500€ prosim za mnenje, se da uredit za manj-vaše izkušnje ?
Hvala, lp


Ali je navedena cena zajema tudi delo ostalih projektantov (statika, elektro, strojne)?

Projekt s ceno pod 10.000 EUR, ki zajema vse faze do uporabnega dovoljenja in zajema delo vseh projektantov, ne more biti kvaliteten.

Dobili boste tisto, kar boste plačali (kar pomeni, da boste s projektom sicer zadostili predpisom, a bo nivo obdelave načrtov na nizki ravni, slabo obdelani bodo detajli, ki jih bo potrebno reševati naknadno, manj bo usklajevanja – ker taki projektanti pač delajo na maso in nimajo časa, da strokovnosti sploh ne omenjam itd.).

Ker sem se ravno razgovoril – dober arhitekt ni tisti, ki ugodi in nariše vse vaše želje. Vi niste arhitekt in nimate dovolj znanja, da bi vedeli, kaj je to dobra arhitektura, kaj so minimalni bivanjski standardi, kako bo vaša novogradnja sooblikovala krajino…

Ja, ampak bo slabo narejeno in pol stvari bo manjkalo in ne bo osebnega pristopa.

Krystina,
morda bo šlo skozi tudi za to ceno. Je cena kar na nivoju.
Drži tudi, da je kar dovolj resnice v komentarjih obeh predhodnikov. Vendar, je resnica tu nekje vmes. Vsekakor pa manj kot 6 k€ ne bo šlo skozi z primernim projektom. Cena tudi varira s samo zahtevnostjo projekta-objekta.

Ravnokar popravljam oz. dopolnjujem načrte za investitorja. Seveda se mi je na začetku čudil, a je obrazložitev kaj/kje je pomnajkljivost sprejel in sedaj nadaljujemo.
Malce neumno se mi zdi, da je projektant/ka dovzetna na moje pripombe v projektu. Jih je pa kar nekaj.
Bomo videli, kaj bo , ko bom predlagal investitorju plačilo mojega projektiranja/revizije/pregleda in komentar .

Glede znižanja cene za tvoj projekt, povprašaj pri kakšnem biroju na Štajerskem ali v Osrednji Sloveniji . Vsaj moja izkušnja je, da boš razočarana, saj bo med izvajanjem kar veliko dodatnih postavk in s tem povezano zvišanje finančne obremenitve tvoje denarnice. Po domače povedano, ” slabi = neprimerni popis del in količin”!

LP

Živijo,
hvala za mnenja.
Ja, tudi popisi in vsi načrti so v ponudbah… (IDZ cca.1300 €), (PZI cca.3000 €), (DGD cca.1700 €)+ razna dovoljenja cca.1000€ vse brez ddv.
Tako nekako so nam tudi znanci povedali, da na štajerskem so poceni projekti ja, vendar bi raje lokalnega.
Ima kdo kakšen predlog za arhitekta iz Nove Gorice,Sežana morda ?
Hvala, lp

New Report

Close