Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje dojenje in zdravila proti želodčni kislini

dojenje in zdravila proti želodčni kislini

Ker imam probleme z želodcem bom verjetno morala jemati katero izmed zdravil za zmanjšanje izločanja želodčne kisline. Katera zdravila se lahko jemlje ob dojenju (ranitidin, omeprazol; lansoprazol,…?)???

Hvala za odgovor!!!

Pinky,
priporočam vam, da se posvetujete z zdravnikom ali pokličete katero od zdravnic, strokovnih laktacijskih svetovalk IBCLC, njihove kontaktne informacije najdete na naslovu: zavihek “svetovalci”.

V knjigi Medications and Mothers Milk, dr. Thomas W. Hale, najdem naslednje:

Ranitidine, str. 711, laktacijska kategorija L2.

L2 pomeni, da je sredstvo varno za uporabo pri doječih materah. “Varno – sredstvo je bilo preučeno pri doječih materah in nima učinkov na dojenega otroka, tveganje je majhno. Ne obstajajo evidentirani dokazi, da je sredstvo povzročilo kakšne težave pri doječih otrocih”.

Omeprazole, str. 624, tudi kategorija L2

Lansoprazole, str. 464, kategorija L3
L1 je popolnoma varna za dojenje, L5 pa popolnoma odsvetovana. L3 pomeni, da so to varna zdravila za doječo mater, a da ni kontroliranih raziskav, možni so zelo majhni in nenevarni stranski učinki pri otroku.

Če želite, vam lahko za natančnejše informacije o razpolovni dobi zdravil, doziranju, jemanju o dojenju in referenčne raziskave pri doječih materah iz te knjige, informacije za ta zdravila skopiram in pošljem na vaš naslov. Prosim pustite vaš naslov, ne bom ga javno objavila.

Spletna stran dr. Halea:

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

Hvala za vse informacije! Moja osebna zdravnica mi je že predpisala ranital, naslednji teden pa grem na gastroskopijo. Prosim še za podatke iz omenjene knjige – kam lahko pošljem svoj naslov?

Najlepša hvala za vaš trud!!!

New Report

Close