Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje dojenček težko zaspi čez dan

dojenček težko zaspi čez dan

Pozdravljeni, ne vem sicer, če sodi vprašanje na ta forum, vendar bi rada mnenje strokovnjaka, ne le mamic, ki imajo vsaka svojo izkušnjo (čeprav vse te izkušnje zelo cenim, le meni nič ne pomagajo. :))
Imam dojenčico, staro skoraj 6 mesecev. Že par mesecev se pojavlja problem pri dnevnem spanju. Otroček je izredno utrujen, se mane po obrazu, zeha, je jokav. Takoj ko ga položim k spanju pa začne jokati in ne mara zaspati. Zgodba je ista, če jo imam na rokah, v njeni postelji, če ležim skupaj z njo. Kriči, dokler je ne dvignem, je par minut vesela in se smeji, potem pa spet postane jokava in se mane. Zgodba se onovi, joka, kriči. To ponavljam nekajkrat, dokler mi ne uspe, da na nek način zaspi. Včasih, če ujamem trenutek ko je malo zaspana in lačna, mi zaspi med dojenjem, sicer pa se noče dojit. Dudo ima rada, vendar jo med poskusi uspavanja meče ven. Poskusila sme že uspavanje takoj ko je pokazala prve znake, pa ni bilo nič boljše. Potem sem počakala, da je bila že res zelo močno utrujena, pa tudi nič. Stvar je zelo izčrpujoča, ker deklica zelo kriči in joče. Nikoli je nisem puščala jokat in vedno sem bila pri njej, ko je zaspala. Sicer je dobrovoljček in se iz spanja skoraj vedno zbudi z nasmehom.
Zvečer teh težav nimamo, po kopanju se podoji, nato pa v svoji posteljici zaspi, dovolj je že, da jo božam po glavici.
Vesela bom vsakršne ideje ali nasveta. Zanima me, če se vam zdi stvar zaskrbljujoča ali je to normalen del razvoja. Ali priporočate pregled in posvet pri pediatru? Na vseh pregledih je deklica izredno zdrava in dobro napreduje.
Hvala za vaš čas in nasvete že vnaprej.

Draga sovica oz. njena mamica!
res nisem specialist za to otroško obdobje, ampak ko sem prebrala vaše pismo, lahko povem, da RES ne potrebuje nobene zdravniške pomoči, je samo zdrav otrok, ki si na tak način izoblikuje svojo osebnost, karakter, individum in se zaradi tega razlikuje od vseh drugih otrok, hvala bogu!!
Mi je pa všeč, da še dojite, uživajte še nekaj teh mesec do odhoda v službo!!

********************** Anita Prelec, nadzorna babica porodnega bloka v Porodnišnici Ljubljana

In forum, ki je zamrl pred 16 leti je ponovno živ. 🙂 Pozdravljeni, ljudje, kako Vam gre življenje?

New Report

Close